Reviczky Gábor a kemoterápiáról és az életéről

Reviczky Gábor a héten arról beszélt, hogy újabb műtét vár rá, és elárulta, hogy nem jár kezelésekre, de ezt nem szabad tudni az orvosoknak. A színész a Tények Plusznak nyilatkozva úgy fogalmazott, jól van, és nem törődik a betegségével, mert nem akarja, hogy úrrá legyen rajta. Úgy él, mintha mi sem történt volna, és szerinte meggyógyult a rákból.

Hat kemoterápiás kezelésen van túl, melyek komolyan megviselték a szervezetét. Egy ideig vezetni sem tudott, mert ájulás előtti rohamai voltak, amikor beült az autójába. "Egyszer el akartam menni Tökölre, de Szigetszentmártonban le kellett állnom, mert ájulási rohamom volt" – mondta a színész. A kemoterápiás kezelésekről azt mondja: "Ez nem egy egészséges dolog. Nem vállalnék be többet. Így is csak azért vállaltam be, mert ugye a PET-CT-met megszínezték, hogy lássam, hogy csontrákom is volt. Háromféle rákom volt, és a csontrák miatt. Mert annál szörnyűbb halál nincs" – magyarázta.

Jelenleg havi egyszer jár orvoshoz, ahol egy injekciót kap, ami három hónapig formában tartja. Azt is hozzátette, hogy ahhoz, hogy még jobban legyen, többet kellene mozognia. "Aki kitalálta a kocogást, kocogás közben halt meg" – vélekedett a színész, aki kocogni nem szeret, ezért inkább sétálni szokott, ha teheti, napi két órát. Ezért is szeretné eladni ráckevei házát, hogy a Pilisbe költözhessen, ahol kedvére sétálgathatna.

75 éves kora ellenére Reviczky ki sem látszik a munkából. Filmeket, tévéjátékokat forgat, és szeptemberben a színházi munkái is beindulnak. Bár régóta nyugdíjas, a munkát nem tervezi befejezni. Játszani fog a Hamlet-ben, A Dzsungel könyvében és a Képzelt betegben is.