Füstbombás rendzavarás a Fradi-Újpest meccsen

Egy 50 éves budapesti férfi távirányítóval aktivált zöld füstbombát a Groupama Arénában az augusztus 17-i Ferencváros-Újpest labdarúgó mérkőzésen. A rendőrség azonosította és meg is hallgatta rendzavarás miatt. A férfi beismerte, hogy "jó heccnek tűnt" a cselekedete, de már megbánta. Az ügy iratait a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a bíróságnak továbbítja.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság két héten belül befejezte az elkövető azonosítását, miután a videó, amelyen a füstbombázás látható, viralissá vált. A férfi a mérkőzés vendégszurkolói szektorában helyezte el a füstbombát. A történtek miatt szabálysértési eljárás indult ellene.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága zártkapus büntetéssel sújtotta a Ferencvárost a szurkolói által okozott rendzavarások miatt. Emellett a klub pénzbüntetést is kapott, és egy következő hazai bajnoki mérkőzést zárt kapuk mögött kell lejátszania, azonban a büntetés végrehajtását hat hónapra felfüggesztették.

Az interneten megosztott videók és a közösségi média reakciói alapján az eset továbbra is megosztja a közvéleményt. A férfi cselekedete és annak következményei ismét felhívták a figyelmet a sporteseményeken előforduló rendzavarások problémájára.