Máté Csaba a Debreceni VSC új vezetőedzője

Máté Csaba veszi át a Debreceni VSC vezetőedzői posztját szeptember 1-jétől. A 54 éves szakember első alkalommal tölt be vezetőedzői szerepet, korábban a Paks és a Ferencváros csapatainál is dolgozott ideiglenes edzőként.

Máté Csaba, aki játékosként a Tatabányában és a KV Kortrijkban is megfordult, Szekszárdon kezdte edzői pályafutását. Segítőként dolgozott Erwin Koeman mellett a magyar válogatottnál, és különböző edzőkkel együttműködve tevékenykedett a Ferencvárosnál is. A Ferencváros szakmai stábjának tagjaként 2012-től 2023-ig dolgozott, és bár vezetésével a csapat bejutott a Konferencia Liga csoportkörébe az előző évben, végül nem kapta meg a vezetőedzői kinevezést, helyette Dejan Stankovic vette át a posztot.

A DVSC azután vált meg Srdjan Blagojevictől, hogy a csapat csalódást keltő eredményeket ért el, mindössze négy pontot szerezve négy mérkőzésből, ami a bajnokságban jelenleg a 10. helyet jelenti. Csaba Máté első hivatalos mérkőzését vezetőedzőként szeptember 14-én a Magyar Kupában a Békéscsaba ellen irányítja.

A Ferencvárosnál elért sikerei ellenére Csabát nem nevezték ki állandó edzőnek, mivel a klub elnöke külföldi edzőt szeretett volna a posztra. Így most Debrecenben kapja meg első hosszú távú lehetőségét egy csapat élén. Az orosz edző távozása után került a DVSC kispadjára, ahol most lehetősége nyílik arra, hogy bebizonyítsa szakmai rátermettségét.