Marozsán Fábián kiesett a US Open második fordulójában

Marozsán Fábián három szettben kikapott az orosz Danyiil Medvegyevtől a US Open teniszbajnokság második fordulójában. A mérkőzés 2 óra és 7 percig tartott, és 14 000 néző előtt zajlott a Louis Armstrong Stadionban.

Marozsán Fábián, a 24 éves magyar játékos, aki csak a negyedik főtáblás mérkőzését játszotta egy Grand Slam tornán, nem tudott győzelmet aratni Medvegyevvel szemben, aki a világranglista ötödik helyén áll és különösen erős a kemény pályás versenyeken, mint például az US Open. Medvegyev 6-3, 6-2, 7-6 (7-5) arányban diadalmaskodott a mérkőzésen.

A találkozó során Marozsán egy erős visszatérésre tett kísérletet a harmadik szettben, de végül nem sikerült megfordítania a meccs állását. Ezzel Marozsán mind az egyéni, mind a páros versenyekből kiesett, így véget ért a második US Open kampánya.

A női párosban Bondár Anna és a francia Clara Burel már az első fordulóban búcsúzott. Bondár emellett az egyéni versenyben is vereséget szenvedett az orosz Anna Kalinszkajától.

Marozsán Fábián a vereség után elismerte, hogy az elején izgult, de pár gém után ez elmúlt. Az első két szettben tanácstalan volt Medvegyev ütéseivel szemben, és bár az első szettekben több hibát vétett, a harmadik szettben már hatékonyabban játszott, ami bizakodásra ad okot a jövőre nézve. A magyar teniszező kiemelte, hogy a harmadik szettben 4:4-nél volt egy bréklabdája, amit sajnos rosszul játszott meg, és ezért csalódott, de a szett végül kiélezett volt, ami pozitív élményként marad meg számára.

Marozsán Fábián a mérkőzés után megjegyezte, hogy most már biztosan érti, miért tartozik Medvegyev a világ legjobbjai közé, és hogy a jövőben mentálisan szeretne erősödni, hogy előrébb léphessen a karrierjében. A közeljövőben hazatér, és egy ázsiai túrára készül, majd visszatér Európába, ahol reméli, hogy meg tudja védeni a világranglistán szerzett pontjait.