A KözTér és 6363 közötti konfliktus

A KözTér YouTube csatorna és a rapper 6363 közötti konfliktus kirobbanása után a zenész arra kérte a csatorna készítőit, hogy ne publikálják az interjúját, miután rájött, hogy a Fidelitas volt elnökével, Kurucz Dániellel beszélgetett.

A KözTér csatorna, amelyet a Fidelitas korábbi budapesti elnöke, Kurucz Dániel vezet, és amely állami támogatással készített műsort a TV2-re, interjút készített a 6363 néven ismert rapperrel, Sára Gergellyel. A zenész azonban később arra kérte a csatornát, hogy ne tegyék közzé a vele készült adást, és követőit is arra szólította fel, hogy jelentsék a videót. 6363 Instagramon azt írta, hogy az interjú megjelenését nem hagyta jóvá, és hogy a csatorna szakmaiságának hiányát kifogásolja.

6363 szerint a csatorna megtévesztő módon állította be magát politikailag függetlennek, és a rapper úgy érzi, csapdába csalták. A KözTér kreatív producere, Meruk Marcell viszont azt állítja, hogy 6363 tisztában volt a csatorna hátterével és a készítőkkel, és csak a közönség reakciói után változtatta meg az álláspontját.

Meruk Marcell, aki egyben 6363 régi barátja, a Facebookon reagált a történtekre, és azt állította, hogy a rappernek nem volt problémája az interjúval, amíg a csatornát nem kezdték el jobboldalinak bélyegezni. Meruk szerint 6363 már az interjú előtt tudhatta, hogy milyen jellegű műsorban vesz részt, hiszen a meghívóban is szerepelt, hogy aktuális közéleti témákat is érintenek majd.

A konfliktus középpontjában álló interjút végül a KözTér csatorna péntek este tette közzé, annak ellenére, hogy 6363 nem járult hozzá a tartalom leadásához. A zenész a közösségi médiában arra kérte rajongóit, hogy jelentsék a videót, remélve, hogy a YouTube közbelép. Meruk Marcell szerint azonban 6363 cselekedetei árulást jelentenek a barátság, a zenész társadalom és a tisztesség ellen.

6363 a közösségi médiában kifejtette, hogy baráti alapon kereste meg Meruk Marcell, a műsor egyik producere „egy most induló kicsit popkult kicsit közéleti műsorba”, anélkül, hogy jelezték volna, milyen hátterű a csatorna. A rapper szerint jóhiszeműen ment el az interjúra, de sajnos naiv volt, és behúztak a csőbe. A KözTér csatorna első vendégei között volt Süveg Márk Saiid, az Akkezdet Phiai egykori rappere, valamint Reviczky Gábor és Szili Katalin. 6363 azzal zárta szavait, hogy ezerszer inkább lenne noÁr, mint egy fidelitasos talpnyaló, és azzal vádolta a csatornát, hogy soft álarcot öltő, politikailag nem független platformként működik.