Kárpáti Rebeka a Színház- és Filmművészeti Egyetem új diákja lesz

Kárpáti Rebeka bejelentette, hogy felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, ahol drámainstruktor-színjátékos szakon fog tanulni. A műsorvezetőként, modellként és influenszerként is ismert egykori szépségkirálynő a TV2 Mokka című műsorában és az Instagram-oldalán is mesélt arról, hogy miért döntött úgy, hogy ismét az iskolapadba ül.

Kárpáti elmondta, hogy korábban drámatagozatos középiskolát végzett, de középszintű tanulmányai után nem jelentkezett rögtön az SZFE-re, mert dolgoznia kellett az albérlet fenntartása érdekében. Egy másik egyetemen kezdett nappali tagozaton tanulni, és megpróbálkozott a Pesti Magyar Színiakadémia levelező tagozatával is, de a levelező tagozatot végül nem indították el, így nem tudta párhuzamosan folytatni a két egyetemet.

A színészet terén már több sorozatszerepet is kapott, mint például a Jóban Rosszban és a Korhatáros szerelem című produkciókban, és jelenleg kőszínházban is játszik. Kárpáti szeretné megadni a tiszteletet a szakmának, és úgy érzi, hogy ha már része a színházi életnek, akkor szeretne szakmai tudást is szerezni.

A színészi végzettséggel rendelkező szülei nem várták el tőle, hogy a nyomdokaikba lépjen, saját döntése volt a jelentkezés. Kárpáti hozzátette, hogy a mai világban nehéz színészként érvényesülni, a piac telített, és nincsenek olyan álmai, hogy hatalmas sztár legyen itthon. Számára fontos, hogy ha már csinál valamit, akkor legyen mögötte tudás is. Bár gyakran aposztrofálják színésznőként, ő inkább szereplőnek tartja magát, mivel nincs hivatalos színészi végzettsége, de most szeretné ezt a hiányosságot pótolni.