Kamala Harris jelentős előnnyel vezet Trump előtt a legújabb felmérés szerint

A legfrissebb közvélemény-kutatási adatok szerint a demokrata Kamala Harris 45%-os támogatottsággal magabiztosan vezet a republikánus Donald Trump 41%-ával szemben a regisztrált szavazók körében.

A Reuters/Ipsos által végzett felmérés alapján Harris, aki a demokrata alelnök pozícióját tölti be, különösen a női és latin-amerikai szavazók körében erősítette meg előnyét. Mindkét csoportban 49%-kal vezet Trump 36%-os támogatottságával szemben. Ez a jelentős előrelépés a júliusi adatokhoz képest történt, amikor még csak 1 százalékpontos volt az előnye, de a nők körében 9 százalékpontos, míg a spanyolajkúak körében 6 százalékpontos előnye volt.

Donald Trump továbbra is vezet a fehér szavazók és a férfiak körében, de előnye a főiskolai végzettséggel nem rendelkezők között 7 százalékpontra csökkent a korábbi 14 százalékpontos különbséghez képest. Kamala Harris Joe Biden visszalépése óta javított pozícióján, mind az országos statisztikákban, mind a kulcsfontosságú ingadozó államokban.

A demokrata szavazók körében nőtt a lelkesedés Harris jelölése óta, a megkérdezettek 73%-a mondta, hogy izgatottabb a novemberi választással kapcsolatban. A felmérés 4253 amerikai felnőtt, köztük 3562 regisztrált szavazó részvételével készült, 2 százalékpontos hibahatárral.

A 24.hu-n nemrég megírtuk, hogy a Harris kampányára érkezett adományok a demokrata jelöltállító konvenció után kilőttek, és már a félmilliárd dollárt is meghaladták. Hosszabban írtunk arról is, hogy amíg a demokraták örömöt próbálnak csempészni a politikába, a republikánusoknál váratlan szövetség formálódik a kampányban.