Kamala Harris első interjúja elnökjelöltként

Kamala Harris, a Demokrata Párt elnökjelöltje, az első hivatalos média megjelenésén, amely Joe Biden visszalépése óta történt, kiemelte politikai értékeinek állandóságát.

Kamala Harris hangsúlyozta, hogy bár értékei nem változtak, az alelnökként eltöltött idő új megközelítést adott számára bizonyos sürgős kérdésekben. Az interjúban Harris megerősítette, hogy nem tiltotta be a frackinget alelnökként, és elnökként sem fogja ezt tenni, ugyanakkor kiemelte a klímaváltozás elleni küzdelem fontosságát és a mérhető intézkedések szükségességét a klímaválság leküzdésére. Az inflációcsökkentő törvényre hivatkozva, amely rekord beruházásokat irányoz elő a klímaváltozás kezdeményezések számára, Harris elutasította a frackinget az annak környezetre gyakorolt hatása miatt.

Harris az illegális bevándorlás terén is kemény álláspontot képviselt, amit korábbi munkájával, mint Kalifornia főügyésze is alátámasztott. Az elnökjelölt ígéretet tett arra, hogy minden amerikai javára fog dolgozni, ha elnök lesz, és szándékában áll különböző nézőpontokat képviselő személyeket is bevonni az adminisztrációjába.

A centrumszavazókra koncentrálva Harris kerülte az éles kifejezéseket és a megosztó témákat, elutasítva a Medicare for All törvényjavaslatot és hangsúlyozva a határvédelem szigorú betartását. A CNN-interjú során folytonosságot és demokratikus elkötelezettséget hangsúlyozott, minimális kockázatot vállalva.

Az interjúban Harris nem reagált Donald Trump vádjára, miszerint politikai okokból változtatta meg etnikai hovatartozását, és kérte, hogy térjenek át a következő kérdésre. Futótársa, Tim Walz is megszólalt, elismerve korábbi vitatott kijelentéseinek rossz megfogalmazását, de szenvedélyes támogatását állítva a fegyveres erőszak megelőzéséhez és a reproduktív jogokhoz kapcsolódó kérdések mellett. Harris megemlékezett Biden önzetlen döntéséről, hogy visszalép a elnökjelöltségtől, és dicsérte az adminisztráció eredményeit az infrastruktúra, az egészségügy és a külkapcsolatok terén. Ígéretet tett egy új, előretekintő útvonalra az amerikai választók számára.