Jack White Trump kampánycsapatának: "Eszetekbe ne jusson a zenémet használni, fasiszták!"

Jack White, a The White Stripes egykori tagja, jogi lépésekkel fenyegette meg Donald Trump kampánycsapatát, miután zenéjüket engedély nélkül használták a republikánus elnökjelölt kampányvideójában.

A zenész az Instagramon fejezte ki felháborodását, amikor Margo Martin, a Trump-kampány kommunikációs igazgatóhelyettese egy olyan videót osztott meg, amelyben Trump repülőgépre száll, hogy Michiganben és Wisconsinban gyűléseket tartson, és a háttérben a White Stripes Seven Nation Army című száma hallható. A videót azóta törölték.

White így fogalmazott az Instagramon: "Eszetekbe se jusson használni a zenémet, fasiszták! Jön is a kereset az ügyvédeimtől emiatt (az 5 ezer másik mellé). Legyen szép napod a munkában Margo Martin". Továbbá hozzátette: "És ha már itt vagyok, duplán baszódj meg DonOLD, amiért megsértetted nemzetünk veteránjait Arlingtonban, te szemétláda. Emiatt kapásból el kéne veszítened minden katonacsalád szavazatát, ha még egyáltalán van bárminek is értelme".

White nem az első zenész, aki tiltakozik Trump kampányának gyakorlata ellen, hogy engedély nélkül használják a művészek dalait. Az ABBA, a Foo Fighters és Celine Dion is nyilvánosan fejezték ki nemtetszésüket az ellen, hogy zenéjüket Trumphoz kapcsolják. Az ABBA és a Rolling Stones szintén jogi lépésekkel fenyegette meg a Trump-kampányt, míg Celine Dion a „My Heart Will Go On” című Titanic-betétdal felhasználásával kapcsolatban szólalt fel. A Foo Fighters pedig annyira nem örült, hogy Trump a „My Hero” című számukat használta, hogy a jogi lépések mellett minden ebből származó jogdíjat egyenesen Kamala Harris elnökválasztási kampányának ajánlották fel. Az amerikai hadsereg szóvivője is megerősítette, hogy Trump kampánystábjának tagjai félrelökték az arlingtoni katonai temető egyik dolgozóját a politikus gyűlésén.