Izraeli rakétacsapásban meghalt a népszerű gázai tiktokker

Egy izraeli légicsapás következtében életét vesztette Mohamed "Medo" Halimi, a gázai instablogger és tiktokker, akit a gázai mindennapokat bemutató videóiért több százezer ember követett világszerte.

Mohamed Halimi, a 20 éves tartalomgyártó, aki a Gázai övezetben élők mindennapi életét mutatta be a közösségi médián, egy izraeli rakétacsapás áldozata lett. Halimi Khan Júniszban vesztette életét, miután egy izraeli rakéta által okozott robbanás repeszdarabjai találták el, és másnap belehalt sérüléseibe.

A fiatal influenszert széles körben ismerték és követték az Instagramon és a TikTokon, ahol több mint 250 000 ember figyelte a posztjait. Halimi népszerűsége akkor nőtt meg jelentősen, amikor családjával együtt kénytelen volt elhagyni otthonát az izraeli katonai műveletek miatt, amelyeket Izrael a Hamász október 7-i terrortámadását követően kezdett meg.

Az utolsó videóját, amelyben a sátortáborban töltött napját dokumentálta a reggeli kávézástól kezdve a munkáján át egészen az utolsó hajvágásig, néhány órával a tragikus esemény előtt tette közzé. Ebben a videóban megmutatta a sátrat, ahol élt, és részletezte, hogy mivel töltötte aznapját.

A Tamer Institute for Community Education és egy másik ifjúsági szervezet, amelyekkel Halimi korábban együtt dolgozott, megerősítették a halálhírt. A BBC-nek nyilatkozva elmondták, hogy Halimi a tengerparthoz közeli területen tartózkodott a kitelepítettek menedékében, amikor a halálos találat érte.