Visszahívás: fémdarabkák az Alnatura Gouda sajtos kekszben és ásványolaj-szennyezettség a Tesco csipszeiben

A Müller Drogéria Magyarország Bt. visszahívja az Alnatura Gouda sajtos kekszet, mivel fémdarabkák kerülhettek a termékbe. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) figyelmezteti a vásárlókat, hogy ne fogyasszák el a kekszet.

A Nébih pénteki közleménye szerint az érintett termék 80 grammos kiszerelésben került forgalomba, minőségmegőrzési ideje 2025.02.15-től 05.15-ig tart. A hivatal arra kéri a fogyasztókat, hogy aki vásárolt az említett termékből, ne egye meg azt.

A Müller üzletlánc lehetővé teszi, hogy a vásárlók visszavigyék a kekszet bármelyik üzletükbe, ahol a termék árát blokk nélkül is megtérítik. A visszahívás kizárólag az Alnatura Gouda sajtos kekszre vonatkozik, más termékeket nem érint. A Nébih hozzátette, hogy a visszahívást azért kellett elrendelni, mivel úgy találták, hogy egyes csomagolásokban fémdarabok lehetnek a kekszek között.

További visszahívások a Tesco áruházláncnál

Nem csak az Alnatura Gouda sajtos keksz érintett az élelmiszerbiztonsági problémákban. A Tesco áruházlánc is visszahívást hirdetett a 150 grammos, 3 ízben kapható Tesco Kettle csipszek esetében, amelyek ásványolaj-szennyezettség miatt kerültek visszahívásra. Az érintett tételek számát és minőségmegőrzési idejük lejáratát mind a Nébih, mind a forgalmazó áruházlánc honlapján közzétették. A vásárlóktól azt kérik, hogy az érintett termékeket ne fogyasszák el.

A problémás burgonyacsipszeket a vásárlás helyére vagy bármelyik magyarországi Tesco áruházba visszavihetik, ahol a vásárlást igazoló számla vagy nyugta hiányában is kicserélik a terméket vagy visszatérítik annak árát. Mint korábban írták, kedden szintén ásványolajokkal való szennyezettség miatt vonta ki a forgalomból a Tesco a 150 grammos tengeri sós burgonyacsipszet.