Ferencváros az Európa Liga főtábláján

A magyar bajnok Ferencváros bebiztosította helyét az Európa Liga főtábláján, miután legyőzte a Borac Banja Lukát. A csapatot az új formátumú sorozatban olyan neves ellenfelekkel húzták egy csoportba, mint az Eintracht Frankfurt, a Tottenham Hotspur, az AZ Alkmaar, a PAOK, a Malmö, a Dinamo Kijev, a Nice és az Anderlecht.

A Ferencváros a második kalapból került be az Európa Liga csoportkörébe, ahol a csapat minden ellenféllel két mérkőzést játszik majd. A csoportkör sorsolása Monacóban zajlott péntek délután, ahol a Ferencváros hazai pályán fogadja a Tottenham Hotspur-t, az AZ Alkmaart, a Malmö FF-et és az OGC Nice-t, míg idegenben az Eintracht Frankfurt-tal, a PAOK FC-vel, a Dinamo Kijevvel és az RSC Anderlecht-tel mérkőzik meg. A csoportkör szeptember 25-26-án kezdődik, a mérkőzéseket különböző dátumokon rendezik egészen január 30-ig.

Az új Európa Liga formátum szerint a csoportkör után a legjobb 8 csapat közvetlenül a legjobb 16 közé jut, míg a 9-24. helyezettek pótselejtezőt játszanak. A Ferencváros a Bajnokok Ligájából való kiesés után, a Midtjylland elleni párharcot követően, büntetőpárbajban győzte le a Banja Lukát, ezzel kvalifikálta magát az Európa Ligába.

A magyar csapatban két magyar játékos, Lisztes Krisztián és Szalai Attila is szerepet kap, előbbi az Eintracht Frankfurt, utóbbi a Hoffenheim csapatában. Az egyenes kieséses szakaszban egy mérkőzés dönt, a döntőt pedig 2025. május 21-én rendezik a Bilbaói San Mamés Stadionban.

Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál elszántságot mutatott a Tottenham elleni győzelem megszerzésére az előrehaladás érdekében. Orosz Pál kiemelte a kihívást, de hozzátette: "Ezt akartuk." A csapat célja, hogy tovább jussanak, és felkészültek a következő időszak megerőltető menetrendjére. A Ferencváros a csoportkörben az Eintracht Frankfurt-tal és a Tottenhammel is megmérkőzik.

A csoportkör menetrendjét az Európai Labdarúgó Szövetség szombaton hozza nyilvánosságra.