Féltékenység miatt brutális támadás Kétegyházán

Egy féltékenységi konfliktus következtében két család közötti erőszakos cselekmények során egy férfi súlyosan megsérült, miután kétszer is elgázolták Kétegyházán. A támadásban részt vevő 25 éves újkígyósi férfit emberölési kísérlet gyanúsítottjaként hallgatták ki, és letartóztatták.

Augusztus 26-án délután két család között féltékenységi konfliktus robbant ki Kétegyházán, amelynek során az egyik család tagjai macsétával, ásóval és kapával felfegyverkezve támadtak a másik családra egy italmérő helynél. A sértett gyalog próbált menekülni, de a 25 éves újkígyósi férfi autójával üldözőbe vette, először szándékosan elsodorta, majd miután az áldozat felállt, ismét elgázolta.

A támadás következtében a sértett súlyos sérüléseket szenvedett, és mentők szállították kórházba. A támadó a helyszínről elmenekült, de a rendőrség egy napon belül azonosította és előállította. A gyanúsított először ismeretlen helyre távozott, de néhány órával később önként feladta magát a rendőrségen.

A Békés Vármegyei Főügyészség szerint a letartóztatás indokolt volt, mivel a férfi az eljárás kezdeti szakaszában megszökött, a gépkocsit, mint bizonyítási eszközt, elrejtette, és fennállt a szökés, az elrejtőzés veszélye, valamint a tanúk befolyásolásának kockázata. A gyanúsított 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat, ha bűnösnek találják az emberölési kísérlet vádjában.