Csák János és Talmácsi Gábor motoros túrája Amerikában

Csák János, a volt kulturális és innovációs miniszter, és Talmácsi Gábor, a gyorsasági motoros világbajnok, együtt motoroznak az Amerikai Egyesült Államokban, Colorado államában.

Talmácsi Gábor, a 125 köbcentiméteres kategória 2007-es világbajnoka, közösségi oldalán számolt be az amerikai motoros túráról, amelyen Csák János is részt vesz. A sportoló elmondása szerint bár korábban nem gyakran túrázott, az utóbbi időben megkedvelte ezt a tevékenységet, és most Colorado gyönyörű tájait fedezik fel együtt.

Talmácsi Gábor, aki 2013-ban súlyos balesetet követően vonult vissza a versenymotorozástól, manapság vállalkozásait vezeti és családjával tölti idejét. Azonban a közelmúltban készült fotók tanúsága szerint a motorozás iránti szenvedélye továbbra is él.

Csák János, aki 2022 tavaszán vette át a kulturális és innovációs minisztérium vezetését, 2022. június 10-én jelentette be lemondását, utalva arra, hogy ideje átadni a stafétabotot a fiatal nemzedéknek. A miniszteri posztról való távozása után úgy tűnik, több ideje maradt személyes szenvedélyeinek, mint például a motorozásnak. Jó két hónappal váratlan lemondása után Amerikában keres új kihívásokat két keréken, és a kalandról Talmácsi Gábor tett közzé bejegyzést a Facebookon.

Az Index által észlelt Facebook-bejegyzésben Talmácsi Gábor megosztotta élményeit, és a fotók alapján Csák János is a csapat tagja, így együtt élvezik az amerikai állam lenyűgöző tájait. A képeken látható, hogy a volt miniszter Harley-s pólót, cordura-nadrágot visel, és széles mosollyal élvezi a túrát.