Balázs Tóth a Blackburn Rovers csapatához igazolt

A magyar válogatott kapus, Balázs Tóth karrierjét külföldön folytatja, miután meghívást kapott a nemzeti csapatba. Az angol Championship-ben szereplő Blackburn Rovers megvásárolta játékjogát a Fehérvár FC-től.

Balázs Tóth, a 26 éves magyar válogatott kapus, a Fehérvár FC csapatából igazolt az angol másodosztályú Blackburn Rovers csapatához. Tóth először kölcsönben szerepelt a Fehérvárban 2023 augusztusában, majd teljesítményével meggyőzte a klubot, hogy májusban véglegesítse szerződését. A kapus 30 mérkőzésen 13 alkalommal tartotta a kapuját érintetlenül a magyar élvonalban, és a csapatban a legtöbb, összesen 2700 percet töltötte a pályán. Ezenkívül fontos szerepet játszott a nemzetközi kupakvalifikáció elérésében.

Balázs Tóth összesen 35 bajnoki mérkőzésen, négy Konferencia Liga selejtezőn és egy Magyar Kupa találkozón lépett pályára a Fehérvár színeiben. A Puskás Akadémiától érkezett Fehérvárra, és a magyar élvonalban összesen 111 alkalommal őrizte a kaput. A Blackburn Roversszel hároméves szerződést írt alá.

A nemzeti csapatban 2021-ben kapott először meghívót, és a szeptemberi Nemzetek Ligája mérkőzésekre a keret harmadik kapusaként készül. A Blackburn Rovers által fizetett átigazolási díj nem került nyilvánosságra.