Angelina Jolie meghatódott a Velencei Filmfesztiválon

Angelina Jolie színésznőt mélyen megérintette a közönség fogadtatása a Velencei Filmfesztiválon, ahol a Maria Callas életét feldolgozó Maria című filmjük világpremierjét ünnepelték.

A Velencei Filmfesztiválon csütörtök este került sor Pablo Larrain Maria című filmjének bemutatójára, melyben Angelina Jolie alakítja a főszerepet. A nézők nyolc percen át tartó álló ovációval jutalmazták a színésznőt, aki ennek hatására könnyekig hatódott. Jolie egy ponton még a közönségtől is elfordult, hogy letörölgesse a könnyeit, és beszámolók szerint el is kellett takarnia az arcát.

A filmre való felkészülés során Jolie hét hónapot töltött azzal, hogy operaénekesekkel és coachokkal gyakorolt, hogy elsajátítsa a görög operaénekesnő, Maria Callas testtartását, légzéstechnikáját és mozgását. A színésznő a vetítést megelőző sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy ez a folyamat mennyire terápiás hatással volt rá, és hogy korábban nem is tudta, mennyire szüksége van erre.

Jolie elmondása szerint a kihívás nemcsak technikai, hanem érzékeny élmény volt számára, hogy megtalálja a hangját, a testében legyen és kifejezze magát. Hozzátette, hogy Maria Callas sebezhetőségét mindennél jobban átérzi.

A film forgatása miatt rövid időre át tette székhelyét Budapestre a világhírű színésznő. Jolie nyolc héten keresztül forgatott Párizsban, Görögországban, Budapesten és Milánóban egyaránt.

A bemutató előtt azonban történt még egy megható dolog Jolie számára, amikor a vörös szőnyegen egyszer csak egy mozgássérült férfi jelent meg. A színésznő térdre rogyott, majd pár szót váltott az ágyon betolt rajongójával, eközben végig fülig érő szájjal mosolygott az ismeretlen férfire.

A színésznő fia, Pax Jolie-Pitt, aki júliusban szenvedett balesetet, augusztus elején került ki az intenzívről.