Kutyatámadásban vesztette életét egy 11 éves kisfiú Székelyföldön

Székelyföldön, a Petek nevű faluban egy 11 éves kisfiú életét vesztette, miután több, egy helyi gazdaságot őrző kutya támadta meg, amikor édesapjához indult ételt vinni a mezőre.

A tragikus esemény a Hargita megyei Kányád községhez tartozó településen történt. A kisfiú az apjához tartott, hogy ételt vigyen neki, és még telefonon is jelezte, hogy úton van. Azonban hosszú idő elteltével, mivel nem érkezett meg, keresni kezdték. A gyermeket végül harapásnyomokkal borítva találták meg, és a helyszínre érkező mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Maria Plumbu szerint a rendőrséget helyi idő szerint 11:30-kor értesítették a történtekről (magyar idő szerint 12:30). A rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy a gyermeket a család által tartott, az állatokat őrző kutyák támadták meg, amikor a ház melletti legelőn próbálta összeterelni a gazdaságban tartott állatokat. A halálos sebek között a nyaki ütőerét is érő harapások voltak, amelyek valószínűleg okozták a halált. Az ügy körülményeinek kivizsgálása érdekében a rendőrség eljárást indított, és a fiú holttestét boncolás céljából elszállították.

György Sándor, Kányád község polgármestere megerősítette, hogy a gyereket szülei hívták ki a pásztortanyára, majd keresni kezdték, amikor hosszú idő elteltével sem jelent meg. Minden jel szerint a gyereket a tanyán nevelt kutyák marcangolták szét. Egyelőre folyamatban van a helyzet tisztázása, de nem kizárt, hogy harci kutyák is voltak a tanyát őrző-, illetve a gyerekre támadó ebek között.