A Mészáros Alapítvány a folyamatos tanulás fontosságát hangsúlyozza

Várkonyi Andrea, a Mészáros Alapítvány kuratóriumának elnöke, a Balatonalmádi konferencián kiemelte az élethosszig tartó tanulás jelentőségét. A tanulás szabadságot ad, és arra ösztönzi a fiatalokat, hogy olyan területen képezzék magukat, amit szeretnek. Várkonyi három egyetemi diplomával rendelkezik, és hisz abban, hogy a tanulás nyújtja a legnagyobb szabadságot. A konferencián olyan témákat is érintettek, mint a kriptovaluták, az űrtechnológia és a külföldi tanulmányok.

Az alapítvány támogatja a diákokat anyagilag, és tervezi a 2024/25-ös tanévre a ösztöndíjak növelését. Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa, a társadalmi felelősségvállalás fontosságát hangsúlyozta, és bejelentette, hogy az alapítvány a pandémia és gazdasági válságok ellenére is folyamatosan támogatni fogja a fiatalokat. Az alapítvány az elmúlt négy évben összesen hétmilliárd forintot fordított jótékonysági célokra.

Az alapítvány azóta, hogy létrejött, összesen 870.425.000 forint ösztöndíjat biztosított, a 2023/24-es tanévre 183 diák részesült támogatásban. A kormány hírügynöksége által közölt 7 milliárd forintos összeg majdnem tízszerese annak, amit Mészáros állított. Az ösztöndíjakat a tanulmányi teljesítmény alapján ítélik oda, az összegek 125 000 és 175 000 forint között mozognak az eredményektől függően. A konferencián szakértő előadók is részt vettek, mint például Dr. Ferencz Orsolya és Nógrádi György.

Constantinovits Milán, a Mathias Corvinus Collegium képviselője a konferencián arról beszélt, hogy a gyorsan változó világban a jövő építéséhez a közösségre és az oktatásra kell támaszkodnunk.