Este nyolc után nem hagyhatja el a lakását a Mercedes-sofőr

A Fővárosi Törvényszék szigorította a bűnügyi felügyeletet a tavaly júliusban egy biciklist halálra gázoló Mercedes-sofőrrel szemben.

Szigorúbb bűnügyi felügyeletbe helyezte a Fővárosi Törvényszék azt a férfit, aki tavaly július elsején halálra gázolt a Mercedesével egy 26 éves, szabályosan közlekedő biciklist az Árpád hídon. Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője szerint az ügyészség szigorúbb kényszerintézkedésért fellebbezett, és bár a 34 éves Mercedest vezető férfit nem tartóztatták le újra, a bíróság részben helyt adott a kérésnek.

A bíróság döntése értelmében a gyanúsított este nyolc és reggel hét óra között nem hagyhatja el a bíróság által számára kijelölt lakást, így mozgása csak napközben terjedhet ki Budapest területére.

A tragédiát egy spontán kialakult verseny okozta, melyben a Mercedes mellett két BMW vett részt, és mindhárom jármű jelentősen átlépte a sebességhatárt. A hajsza során a csaknem 700 lóerősre feltuningolt Mercedes sofőrje elvesztette uralmát a járműve fölött, és a szalagkorlátot átszakítva belerohant a kerékpárúton bicikliző 26 éves férfiba. Az elgázolt biciklis olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban meghalt.

A Mercedes-sofőr beismerte, hogy gyorsan hajtott, de tagadta a versenyzést, állítása szerint csak azért taposott a gázba, mert túl közel ért hozzá a mögötte gyorsan érkező BMW. A versenyzésben résztvevő egyik BMW sofőrjét közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsítja a rendőrség, ő továbbra is szabadlábon védekezik.