Siklósi Gergely előléptetése a honvédségnél

Siklósi Gergely vívó, aki csapatban aranyérmet nyert a párizsi olimpián, hadnagyi rangot kapott. Az előléptetés hírét Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter osztotta meg közösségi oldalán.

Siklósi Gergely eddig őrmesteri rangban szolgált a Magyar Honvédség Sportszázadánál, de most soron kívül előléptették hadnaggyá. A döntésről a honvédelmi miniszter számolt be, kiemelve, hogy Siklósi büszkévé tette Magyarországot, és élete árán is kész azt megvédeni.

A vívó három évvel ezelőtt, a tokiói olimpián már szerzett egy ezüstérmet egyéniben, amelyért a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét is megkapta. Siklósi Gergely mostani sikerével, a párizsi olimpiai aranyéremmel, csapattársaival együtt, Koch Mátéval, Andrásfi Tiborral és Nagy Dáviddal együtt került a díjazottak közé, ahol a döntőben közösen verték meg a címvédő Japánt.

Nem ez az első eset, hogy az olimpiai aranyérmet előléptetés követi. A múlt héten Gulyás Michelle öttusázó, aki szintén aranyérmet nyert Párizsban, soron kívül főhadnaggyá léptették elő. Gulyás korábban rendőr hadnagyként szolgált, és Pintér Sándor belügyminiszter a köz szolgálatáért érdemjel arany fokozatával is kitüntette.