Elvis Presley és más hírességek ritka tárgyai az árverésen

Egy kis szerencse és nagyjából húszmillió forint szükséges ahhoz, hogy valaki megvásárolhassa Elvis Presley aranygyűrűit vagy mikrofonját.

A hétvégén kerül sor egy jelentős árverésre, ahol a világ zenei és filmes nagyságainak ritka tárgyai találnak új gazdára. Az eseményen Elvis Presley aranygyűrűi és Brian Wilson, a The Beach Boys együttes egyik alapítójának levele is kalapács alá kerül.

A Kruse GWS Auctions árverési ház által szervezett Artifacts of Hollywood and Music aukcióján közel 400 tételt bocsátanak árverésre. A felajánlott tárgyak között megtalálhatóak Prince, Aaliyah és Abigail Folger, a Folger Coffee Company Manson "család" által meggyilkolt örökösnője személyes tárgyai is.

Elvis Presley egykori tulajdonából származó legértékesebb darabok közé tartozik egy mikrofon a Las Vegas-i rezidenciájából és két egyedülálló aranygyűrű, melyek becsült értéke 35 ezer és 60 ezer dollár között mozog, azaz körülbelül 12,4 és 21 millió forintnak felel meg. Brigitte Kruse, az árverési ház műveleti igazgatója szerint Elvis Presley ékszerei ma is a világ legértékesebb vagyontárgyai közé tartoznak.

Az árverés egy másik figyelemre méltó darabja egy kézzel írott levél, amit Brian Wilson küldött Mike Love-nak, a The Beach Boys-beli zenésztársának és unokafivérének. Brigitte Kruse várakozása szerint ez a levél legalább 10 ezer dollárért cserélhet gazdát. Az online aukciót augusztus 31-én, szombaton tartják.

A hírességek ruházata és ingóságai hagyományosan magas áron kelnek el az aukciókon. Korábbi példák között szerepel Elizabeth Taylor ékszer-kollekciójának 116 millió dolláros, Marilyn Monroe kristályokkal kirakott estélyijének 4,8 millió dolláros, Michael Jackson Thriller klipjében viselt piros bőrszettjének 1,8 millió dolláros, valamint a Star Wars V.-ben látható Darth Vader sisakjának 898 420 dolláros eladási ára.