Medve megfigyelése Miskolcon

Nagy valószínűséggel egy anyamedve és bocsa kószál Miskolc városának egyik erdős részében, az Avason, a Horváth-tetői játszótér közelében. A helyi önkormányzat fokozott óvatosságra inti a lakosságot, különösen este és sötétedés után.

Csütörtök délelőtt járókelők számoltak be arról, hogy medvét láttak az Avason, a Horváth-tetői játszótér környéki erdősávban. A bejelentő egy anyamedvéről és bocsáról számolt be, és egy fotót is készített, amelyen vélhetően medvenyom látható.

Az esetet követően a miskolci önkormányzat azonnal értesítette a rendőrséget, és a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai fokozottan járőröznek a környéken. A lakosságot arra kérik, hogy kerüljék el a területet, és ha "nagytestű, medvére hasonlító állatot" észlelnek, ne közelítsék meg, hanem hívják a 112-es segélyhívó számot.

Az érintett terület Miskolc központjától és az Avasi kilátótól csupán néhány száz méterre helyezkedik el. A város önkormányzata mindenkitől körültekintő közlekedést és fokozott óvatosságot kér az esti órákban.

Nyitóképünk illusztráció.