A magyar tippmixelők nagy nyereményei az olimpián és a foci-Eb alatt

A nyári sportesemények, mint a foci-Európa-bajnokság és az olimpia, jelentős forgalomnövekedést hoztak a magyar szerencsejáték-piacon. A Szerencsejáték Zrt. és a LVC Diamond Kft. fogadói különösen a csapatsportokra és a magyar érdekeltségű eseményekre tettek nagyobb összegeket, ami több milliós nyereményeket eredményezett.

Minden jelentős sportesemény idején megnő a fogadások száma, és ez alól a 2021-es nyár sem volt kivétel. A foci-Eb és az olimpia alatt a magyar fogadók gyakrabban és nagyobb összegekkel játszottak. A Szerencsejáték Zrt. és a Vegas.hu online kaszinót üzemeltető LVC Diamond Kft. forgalmát is jelentősen megdobták ezek az események.

A Szerencsejáték Zrt. szerint a kiemelt sportesemények idején átlagosan 20-30 százalékkal nő a fogadások összege, de a 2021-es nyáron ennél is nagyobb mértékű volt az emelkedés. A Vegas.hu adatai szerint az olimpia 50 százalékkal kevesebb fogadást generált, mint a foci-Európa-bajnokság, de a Szerencsejáték Zrt. esetében még nagyobb volt az ugrás.

A legnépszerűbb fogadási célpontok a csapatsportágak voltak, különösen a magyar érdekeltségű események, mint a focitorna elődöntői és döntője, valamint a kézilabda és a vízilabda. A Szerencsejáték Zrt.-nél például egy Tippmixpro-játékos 100 ezer forintos maximális téttel nyert 1 millió forintot a Magyarország – Hollandia női kézilabda-mérkőzésre tett élő fogadással, míg egy másik játékos 575 ezer forintot kaszált a svéd Nathalie Hagmanra tett tippjével, aki a torna gólkirálya lett.

A taekwondóban aranyérmet szerző Márton Viviana győzelmére is érkeztek fogadások, ahol a Szerencsejátéknál 20 ezer forintos tétre 2 millió forintot, míg a Vegas.hu-nál 7070 forintos tétre 707 ezer forintot nyertek a szerencsések. A legnagyobb fogadói siker azonban egy 5/7-es kombinációs tippsor volt, amely több mint 15,5 millió forintos nyereményt hozott egy hévízgyörki tippmixelő számára, aki hússzor is játékba küldte olimpiai eseményekre építő szelvényét, egyenként 420 forintos téttel, összesen 8400 forintból, és végül hússzor 776 833 forintos nyereményt ünnepelhetett.

A 100 és a 200 méteres férfi pillangóúszás versenyszámai is kiemelkedő népszerűségnek örvendtek, köszönhetően Milák Kristóf arany- és ezüstérmes teljesítményének. A Vegas.hu szerint az olimpiai fogadások még a játékok során is elmaradtak a focis fogadásoktól, de az olimpiai fogadások több mint 40 százaléka volt konkrétan olimpiai érintettségű.

A cikk nem tér ki arra, hogy a Szerencsejáték Zrt. mennyit nyert az olimpián és a foci-Eb-n, de egyes fogadók, mint például a cikk írója, 10 ezer forint mínusszal zárták az Eb-kalandot.