Horvát Lili első angol nyelvű filmjét Andrew Scott és Greta Lee főszereplésével forgatja

A magyar rendező, Horvát Lili, aki a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmjével került a nemzetközi figyelem középpontjába, most első angol nyelvű filmjét készíti, melyben Andrew Scott és Greta Lee lesznek a főszereplők, és az Oscar-jelölt Szólíts a neveden alkotói, Emilie Georges és Naima Abed a producerei.

A My Notes on Mars (Jegyzeteim a Marsról) című romantikus sci-fi története egy Margot nevű zseniális tudós körül bonyolódik, aki egy kirándulás során megmagyarázhatatlan módon eltűnik, majd a saját temetésén kerül elő újra, teljesen megváltozva. A férje, Sam Fogel, úgy érzi, ez a csodával határos esemény második esélyt adhat a házasságuknak. A történet szerint Margot összetéveszti a férjét egy másik férfival, és úgy tűnik, semmire nem emlékszik korábbi életéből, csak a Mars-kutatásról szóló jegyzetfüzetére, amelyet kétségbeesetten meg akar semmisíteni.

Horvát Lili a film kapcsán elmondta, hogy a történet az emberi lélek labirintusáról, a szeretet változó mivoltáról és egy házasság újraélesztéséről szól. Kiemelte, hogy vonzódnak azokhoz a karakterekhez, akik merész és szokatlan döntéseket hoznak, és öröm számára, hogy végigkísérheti színészeit, Gretát és Andrew-t, Margot és Sam karaktereinek megformálásában.

A film forgatókönyvét Horvát Lili írta, és a produkcióban Csernátony Dóra is részt vesz producerként. A munkálatokat a magyar Nemzeti Filmintézet is támogatja. A forgatás 2025 tavaszán lesz Budapesten és Bécsben. Andrew Scott, aki a Fleabag című sorozatból és a Ryan közlegény megmentése című filmből vált ismertté, és az Emmy- és Golden Globe-jelölt Greta Lee, aki az Előző életek című film főszerepében tűnt fel, a házaspárt fogják alakítani.

Horvát első filmje, a Szerdai gyerek is több fesztiválsikert aratott, a következő, a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre szintén, utóbbit az Oscarra is nevezték. A Felkészülést már Horvát és Csernátony Dóra kreatív producer közösen alapított cége, a Poste Restante gyártotta, ahogyan a mostani, nemzetközi filmet is. A film többségi magyar finanszírozásban készül.