Ferencvárosi szurkolók incidensei Boszniában

Boszniai szurkolók támadtak a Fradi híveire tegnap este, több sérülést okozva. Videofelvételek szerint a Borac Banja Luka drukkerei szembeszálltak a Ferencváros Green Monsters szurkolócsoport tagjaival. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszámolt arról, hogy a rendőrségi jelentések szerint a Fradi szurkolók is részt vehettek az összetűzésben.

A Ferencváros egyes szurkolói zavargásokat okoztak Banja Lukában, Bosznia-Hercegovinában a Borac Banja Luka elleni mérkőzés előtt. Körülbelül 50 drukker érkezett korán, részegen randalírozva és verekedéseket provokálva, károkat okozva a helyi bárokban. Jelentések szerint összecsapás tört ki a szurkolók között, a magyar hívek állítólag részegen provokálták az incidenseket. Komoly sérülésekről nem érkezett jelentés, de a helyszínre érkező rendőröknek és mentőknek több sérültet kellett ellátniuk az összecsapást követően.

A boszniai szerbek megtámadták a magyar szurkolókat, akik a Ferencváros és Banja Luka közötti mérkőzésre tartottak. Szijjártó Péter megerősítette az esetet, megemlítve, hogy néhány szurkoló kórházba került. A mérkőzésre 320 Ferencváros drukker látogat el konzuli segítséggel. A boszniai szerb elnök, Dodik meghívta Szijjártót a mérkőzésre, de ő nem tudott részt venni egy brüsszeli találkozó miatt. A Ferencváros a Bajnokok Ligája kvalifikációra törekedett, de kiesett a Slovan Bratislava ellen. Ezen a nyáron csak a walesi TNS ellen sikerült győzniük.

Az első mérkőzés gól nélküli döntetlennel zárult, és öt magyar konzul lesz jelen a Ferencváros-Borac Banja Luka mérkőzésen, hogy szükség esetén segítséget nyújtsanak a magyar szurkolóknak. Szijjártó Péter a Facebook oldalára feltöltött videóban tájékoztatott, hogy a magyar nagykövetségre befutott rendőrségi jelentés szerint feltételezhetően a mérkőzésre érkező ferencvárosi szurkolók keveredhettek verekedésbe a helyi csapat szurkolóival az éjszaka folyamán. A bosznia-hercegovinai rendőrség a mai napon reggel veszi fel a kommunikációt a kórházban fekvő sérült szurkolókkal az általunk biztosított tolmács segítségével.