Magyar teniszezők búcsúja az US Openen

Babos Tímea és Marozsán Fábián is kiesett a páros versenyekben az amerikai nyílt teniszbajnokságon, mindketten az első fordulóban estek ki.

Babos Tímea, aki Nadia Kicsenokkal alkotott párost, az amerikai Sofia Kenin és Bethanie Mattek-Sands kettőstől szenvedett vereséget. A mérkőzés 1 óra 16 percig tartott, és két szettben dőlt el a kilencedik helyen kiemelt amerikaiak javára.

Marozsán Fábián és a belga Zizou Bergs párosa szintén nem jutott tovább, őket a portugál Nuno Borges és Francisco Cabral ejtette ki. A magyar-belga duó az első szettben tiebreakben maradt alul, a második szettben pedig már nem tudtak felzárkózni, így 7:6 (8-6), 6:2-es eredménnyel búcsúztak a tornától. Marozsán elmondta, hogy mindketten, ő és társa is öt szettet játszottak az előző napon, ami befolyásolta a teljesítményüket. Hozzátette, hogy az első szettben jól játszottak, de a másodikban már nem tudtak megfelelő szinten teljesíteni.

A 24 éves magyar teniszező az egyéni versenyben folytatja, ahol a korábbi győztes és tavalyi döntős orosz Danyiil Medvegyevvel mérkőzik meg a US Open második legnagyobb pályáján, a Louis Armstrong Stadionban. A mérkőzés magyar idő szerint péntek hajnali 1 órakor kezdődik.

A US Openen korábban Fucsovics Márton is búcsúzott, sérülés miatt feladta az első meccsét, míg Bondár Anna és Marozsán Fábián a második fordulóba jutottak.

Eredmények

Női páros (a 32 közé jutásért):
Sofia Kenin, Bethanie Mattek-Sands (amerikai, 9.) – Babos Tímea, Nadia Kicsenok (magyar, ukrán) 6:1, 6:4.

Férfi páros (a 32 közé jutásért):
Nuno Borges, Francisco Cabral (portugál) – Marozsán Fábián, Zizou Bergs (magyar, belga) 7:6 (8-6), 6:2.