Az Uber bevezeti a készpénzes fizetést Budapesten

Az Uber vállalat bejelentette, hogy Budapesten mostantól lehetőség nyílik készpénzes fizetésre is az utasok számára, ezzel alkalmazkodva a magyar piac sajátosságaihoz.

Az Uber, amely általában készpénzmentes szolgáltatásként működik, most Budapestet is bevonja azon városok sorába, ahol az utasok zsebből előhúzott készpénzzel is rendezhetik az utazásuk díját. Az újítás lehetővé teszi, hogy az alkalmazásban kiválasztott készpénzes opcióval fizessenek az utasok, ha pedig nem áll rendelkezésre elegendő összeg, akkor digitális úton vagy a sofőrnél lévő terminálon bankkártyával is lehet fizetni.

Amennyiben a sofőr nem tudja pontosan visszaadni a készpénzt, az utasnak az Uber ügyfélszolgálatával kell kapcsolatba lépnie a fennmaradó összeg rendezése érdekében. Azok számára, akik most kezdik el használni az Uber szolgáltatásait, a készpénzes költési limit kezdetben 14 ezer forint, amely az utazások számának növekedésével akár 20 ezer forintig is emelkedhet.

Az Uber idén nyáron tért vissza a magyar fővárosba, nyolc évvel azután, hogy korábban távoznia kellett. Jelenleg a Főtaxi leányvállalatával együttműködve működik, és a szolgáltatás árai a BKK által megszabott tarifát követik. Az Uber alkalmazása előnyt jelenthet mind az utasok, mind a taxisok számára: az utasok könnyedén rendelhetnek fuvart és előre tudják az árat, míg a taxisok számára az előny, hogy a külföldi látogatók gyakran az Uber szolgáltatását keresik megérkezésük után.