Az ABBA és a Universal Music felszólítja Trumpot, hogy ne használja dalait

A svéd ABBA együttes és kiadójuk, a Universal Music Group hivatalosan is felszólította Donald Trumpot, hogy azonnal hagyjon fel az együttes dalainak és videóinak használatával kampányeseményein. A The Guardian és a Variety értesülései szerint a republikánus elnökjelölt több ABBA-számot is lejátszott egy minnesotai kampánygyűlésen, köztük a Money, Money, Money, a The Winner Takes It All és a Dancing Queen című dalokat, valamint egy videót is vetítettek az együttesről.

A Universal Music Group szerint a Trump-kampány nem kért engedélyt a dalok és felvételek használatára, ezért követelik azok azonnali eltávolítását. A kampányrendezvényt St. Cloudban tartották, amely Minnesota államban található és a legnagyobb svéd közösség otthona az Egyesült Államokban.

Az ABBA nem az első előadó, amelyik tiltakozik a dalainak politikai kampányokban történő felhasználása ellen. Céline Dion a My Heart Will Go On című számát, a Rolling Stones pedig jogi lépésekkel fenyegette meg a Trump-kampányt hasonló okokból. A Foo Fighters a My Hero című számukat használta fel Trump, de a jogdíjakat Kamala Harris elnökválasztási kampányának ajánlották fel. A Trump-kampány egyelőre nem reagált a felszólításra.