Balatonkenesénél idős nő holttestére bukkantak

Egy 94 éves helyi asszony holttestét találták meg a Balatonban, Balatonkenesénél augusztus 27-én, kedden délután. A tragikus eseményről először a Veol.hu számolt be, amit később Orbán Zoltán, a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője is megerősített.

A rendőrség tájékoztatása szerint egy lebegő holttestről érkezett bejelentés, amire azonnal reagáltak és a helyszínre siettek. Sajnos már csak a 94 éves asszony holttestét tudták kiemelni a vízből. A pontos körülmények egyelőre ismeretlenek, így az ügyet általános közigazgatási rendtartás keretében vizsgálják.

Egy nappal korábban, augusztus 26-án este, egy 86 éves férfi tűnt el Alsóörsön, miután a hullámzó Balatonba ment úszni zárás után. A férfit azóta is keresik, nagy erőkkel, többek között rendőrhajókkal és helikopterrel, de eddig eredménytelenül. A férfi biciklijét és ruháit a parton találták meg.

Az idei évben augusztus 15-ig összesen tíz ember fulladt a Balatonba, ebből nyolcan a nyári hónapokban vesztették életüket. Ez a szám minimális csökkenést mutat az elmúlt évek adataihoz képest. Az ORFK szerint az idei nyáron történt vízbefulladások többségében férfiak voltak az áldozatok, és az 55-85 év közötti korosztály halálát gyakran alapbetegségek okozta rosszullétek vagy eszméletvesztések előzték meg. A fiatalabb, 21-37 év közötti áldozatok pedig gyakran úszási képességeik hiányában kerültek veszélyhelyzetbe.