Ryanair: Nem drágulnak a jegyek, de szigorítások jöhetnek az italfogyasztásra

A Ryanair vezérigazgatója, Michael O’Leary bejelentette, hogy ellentétben a korábbi várakozásokkal, nem emelkedtek a repülőjegyek árai a nyári csúcsidőszakban, sőt, 5 százalékos csökkenést tapasztaltak. Emellett szigorításokat tervez az utasok italfogyasztására vonatkozóan a repülőtereken.

A légitársaság vezetője szerint a jegyárak a télen és a következő évben tovább csökkenhetnek, ami az utasok számára kedvező, de a részvényesek számára kevésbé jó hír. Az árcsökkenés oka, hogy az európai üdülőhelyek iránti kereslet csökkent, és az utazók nem hajlandóak kifizetni a világjárvány utáni magasabb árakat. O’Leary korábban a jegyárak emelkedését jósolta a magasabb utasszám és a Boeing, valamint az Airbus gépeivel kapcsolatos problémák miatt várható járatritkítások miatt.

A Ryanair vezérigazgatója, Michael O’Leary, a repülőtereken az utasok italfogyasztásának korlátozását is tervezi, mivel a járatokon egyre gyakoribbak a rendbontások és az erőszakos kirohanások. O’Leary szerint a repülőgépek fedélzetén az alkoholfogyasztás miatt válnak a személyzet tagjai és más utasok is célponttá. A repülőgépkésések tovább súlyosbítják a helyzetet, mivel az utasok gyakran alkohollal ütik el az időt, vagy próbálják levezetni a stresszt. A Ryanair vezérigazgatója szerint ha egy utas nem vehetne kettőnél több italt a reptereken, akkor kevesebb lenne a zűrzavar a járatokon. O'Leary hozzátette, hogy régen nem volt gond a részegekkel, mert egyszerűen elaludtak, de mostanában gyakran kábítószerrel keverik az alkoholt, ami sokkal agresszívabbá teszi őket, és az ilyen utasok hetente gondot okoznak a légitársaságoknak.

A légitársaságok számára nehéz az ittas utasok azonosítása a kapunál, különösen csoportos felszállás esetén. O’Leary szerint a kapun általában még átjutnak az emberek, de a gép felszállása után már egyértelművé válik egyesek állapota. Csak egy példa, hogy idén a Ryanair egyik járatának vissza kellett fordulnia részeg utasok miatt. A Ryanair munkatársai például az Ibizára és néhány görög szigetre tartó járatokon minden esetben átvizsgálják az utasok táskáit, alkohol után kutatva. O'Leary szerint az Ibizába és a görög szigetekre tartó járatok a különösen problémások, és felhívta a figyelmet arra, hogy „Nem engedjük embereknek, hogy igyanak és vezessenek, de azzal nincs baj, hogy 10 ezer méter magasba tesszük őket egy repülő fedélzetére”.