Bondár Anna és Marozsán Fábián sikerrel vette az első akadályt a US Openen

Bondár Anna és Marozsán Fábián is győzelemmel kezdte az amerikai nyílt teniszbajnokság, a US Open küzdelmeit. Mindkét magyar játékos a következő fordulóba jutott, ahol újabb kihívások várnak rájuk.

Bondár Anna, aki jelenleg a világranglista 84. helyén áll, az amerikai Bernarda Perával mérkőzött meg a nyitókörben. Az első játszmát magabiztosan, kevés hibával játszva nyerte meg 6:3 arányban, bár 5:2-nél még kihagyott két szettlabdát. A második szettben Pera javított, és 6:3-ra kiegyenlített. A döntő szettben azonban Bondár ismét átvette az irányítást, és 6:3-ra megnyerte a mérkőzést. A következő körben a 15. helyen kiemelt orosz Anna Kalinszkaja vár rá. Bondár Anna pályafutása első egyéni győzelmét aratta a US Openen, és az interjúban elmondta, hogy a jó szerva és az akaratának érvényesítése voltak a siker kulcsai.

Marozsán Fábián, aki a világranglista 51. helyén tanyázik, a szerb Hamad Medjedoviccsal szállt szembe. Az ötjátszmás csata rosszul indult a magyar teniszező számára, az első szettet 6:2-re veszítette el. A második játszmában azonban Marozsán magára talált, és 6:1-gyel egyenlített. A harmadik szettben egy brék döntött Medjedovic javára, de a negyedikben Marozsán kihasználta ellenfele fáradtságát, és ismét 6:1-gyel nyert. Az ötödik játszmában 4:4-nél Marozsán brékelt, és végül 6:4-re diadalmaskodott. A következő körben a nem kevésbé veszélyes ötödik helyen kiemelt orosz Danyiil Medvegyevvel mérkőzik meg, aki tavaly döntős volt, 2021-ben pedig meg is nyerte a finálét.

Marozsán Fábián a mérkőzés után elmondta, hogy bár az ellenfele próbálta megtörni a lendületét ápolási szünetekkel, ő a jobb fizikai állapotának köszönhetően győzedelmeskedett. A magyar teniszező szerint Medvegyev játéka nem fekszik neki, de reméli, hogy legalább egy szettet tud majd nyerni a következő mérkőzésen. Marozsán a mérkőzés során egy kisebb afférja is volt a közönséggel, de végül örömmel dörgölte az orruk alá a győzelmét. Szerdán párosban lép pályára a belga Zizou Bergz oldalán, majd csütörtökön jöhet a következő egyéni megmérettetés az ötödik kiemelt Danyiil Medvegyev ellen.

Az amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójának eredményei tehát a következők:

  • Nők 1. forduló: Bondár Anna-Bernarda Pera (amerikai) 6:3, 3:6, 6:3.
  • Férfiak 1. forduló: Marozsán Fábián-Hamad Medjedovic (szerb) 2:6, 6:1, 3:6, 6:1, 6:4.