Az Oasis újra összeáll, a fogadóirodák és szállodák is reagáltak, a Manchester City üdvözli a visszatérést

Az Oasis együttes újraegyesülésének hírére a brit fogadóirodák és a manchesteri szállodák is azonnal reagáltak, előbbiek különféle fogadásokat kínálnak a turnéval kapcsolatban, utóbbiak pedig a koncert napjára törölték a foglalásokat, majd háromszoros áron hirdették meg újra a szobákat. A Manchester City futballklub is csatlakozott a visszatérés ünnepléséhez, kiemelve a Gallagher fivérek hosszú távú szurkolását a klub iránt.

A William Hill fogadóirodánál négyszeres pénzt fizetnek azért, ha az Oasis 2025-ös turnéja elindul ugyan, de idő előtt befejeződik, és ugyanilyen odds-on fogadható, hogy az együttes lesz a 2025-ös Super Bowl félidei showjának fellépője. Háromszoros pénzt nyerhet az, aki arra tesz, hogy az Oasis fellép a Glastonbury fesztiválon, bár ez még nem biztos, mivel a zenekar csak Európában meghirdetett 14 koncertdátumot jelentett be.

A Gallagher fivérek, Noel és Liam, akik a zenekar 2009-es feloszlása óta folyamatosan egymást hibáztatták és civakodtak, most úgy tűnik, félreteszik ellentéteiket a közös fellépések érdekében. A William Hill szerint 20 százalékos esély van arra, hogy a turné alatt mégis összebalhéznak, ami az Oasis balhés történetét és a fivérek utóbbi évekbeli nyilatkozatait figyelembe véve elég hízelgő.

Egy manchesteri szálloda, a Maldron Hotel, törölte a vendégek korábban leadott foglalásait az Oasis koncert napjára, majd háromszoros áron hirdette meg újra a szobákat. A szálloda szerint egy technikai hiba miatt fogadtak el több foglalást, mint amennyit teljesíteni tudnak, és nem áll szándékukban a szobákat drágán eladni.

Az Oasis turnéja Taylor Swift Eras turnéjához hasonló léptékű lesz, és a 14 állomásos turné 400 millió font feletti bevételt hozhat, amiből a Gallagher fivérek akár 50-50 millió fontot is hazavihetnek. Az együttes újraegyesülésének híre tehát nemcsak a rajongókat, hanem a fogadóirodákat és a szállodákat is lázba hozta.

A Manchester City futballklub is üdvözölte az Oasis visszatérését egy videóval, amelyen Ilkay Gündogan Aston Villa elleni gólját mutatták be, és a következő üzenetet fűzték hozzá: "Szeretjük a nagy visszatéréseket!" – majd megjelölték az Oasis-t. A Gallagher fivérek, akik híresen szurkolnak a Manchester Citynek, a klub ikonikus szurkolóinak számítanak, gyakran vesznek részt mérkőzéseken, és Noel Gallagher, a zenekar gitáros-dalszerzője még a csapat mezének betűtípusát is tervezte. Ez az imádat a City iránt különösen érdekes, tekintettel arra, hogy a Gallagher családban mindenki a rivális Manchester United drukkere volt, kivéve Noelt és két testvérét.