Marco Rossi kihirdette a Nemzetek Ligája keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya bejelentette a Nemzetek Ligája közelgő mérkőzéseire szóló keretet, amely több újoncot is tartalmaz. A válogatott szeptemberi mérkőzéseire összesen hat újonc kapott meghívót, míg több, az Európa-bajnokságon még szereplő játékos kimaradt a névsorból.

A keretbe hat újonc került be: Tóth Balázs, Gergényi Bence, Vas Gábor, Yaakobishvili Antal, Nikitscher Tamás és a spanyol Girona magyar felfedezettje, Yaakobishvili Antal először kaphatnak lehetőséget a nemzeti csapatban. Az olasz szakember korábban jelezte, hogy új korszak kezdődik a válogatott életében, és a nyári Európa-bajnokságon elkövetett hibákat nem szeretné megismételni.

A keretből több olyan labdarúgó is kimaradt, akik nem kapnak rendszeres játéklehetőséget klubcsapataikban, köztük Szalai Attila és Fiola Attila, valamint az Eb-n még szereplő Callum Styles, Szappanos Péter, Lang Ádám és Kleinheisler László.

A magyar válogatott szeptember 7-én Németország ellen kezdi meg szereplését a Nemzetek Ligája A-divíziójában, Düsseldorfban, majd három nappal később, a Puskás Arénában Bosznia-Hercegovina ellen lépnek pályára. Mindkét mérkőzés 20 óra 45 perckor kezdődik.

A Nemzetek Ligája eredményei nem jogosítanak világbajnoki részvételre, de befolyásolhatják a 2025-ös világbajnoki selejtezőket. A 2026-os világbajnokságra a 12 európai csoport első helyezettjei automatikusan kvalifikálhatnak, a második helyezettek pótselejtezőt játszhatnak, és a Nemzetek Ligájának legjobb négy olyan csoportgyőztese is csatlakozhat hozzájuk, akik nem végeztek az első kettő között a vb-selejtezőkön.

A magyar válogatott kerete a Nemzetek Ligája mérkőzéseire:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig, német), Tóth Balázs (Fehérvár FC)

Védők: Balogh Botond (Parma, olasz), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Dárdai Márton (Hertha BSC, német), Gergényi Bence (Újpest FC), Willi Orbán (RB Leipzig, német), Vas Gábor (Paksi FC), Yaakobishvili Antal (Girona, spanyol)

Középpályások: Bolla Bendegúz (Rapid Wien, osztrák), Kata Mihály (MTK Budapest), Kerkez Milos (Bournemouth, angol), Nagy Ádám (Spezia, olasz), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Nego Loic (Le Havre, francia), Nikitscher Tamás (Kecskeméti TE), Schäfer András (Union Berlin, német)

Támadók: Ádám Martin (Asztérasz Tripolisz, görög), Csoboth Kevin (FC St. Gallen, svájci), Dárdai Palkó (Hertha BSC, német), Gazdag Dániel (Philadelphia Union, amerikai), Horváth Krisztofer (Torino, olasz), Sallai Roland (Freiburg, német), Szoboszlai Dominik (Liverpool, angol), Varga Barnabás (Ferencvárosi TC).