Fucsovics Márton kénytelen volt feladni az US Openen

Fucsovics Márton sérülés miatt feladta első fordulós mérkőzését a US Openen, ahol az első szettet még megnyerte, de a folytatásban már nem tudott érvényesülni.

Az első szettet magabiztosan, 6:1 arányban nyerte meg Fucsovics Márton a 32. helyen kiemelt Jiri Lehecka ellen az észak-amerikai nyílt teniszbajnokság, a US Open első fordulójában. A magyar teniszező azonban a negyedik szettben, hátrányban lévő állásnál, 0:3-nál feladta a mérkőzést. Fucsovics a világranglistán 81. helyen állt a torna előtt, és ez volt az év utolsó Grand Slam-tornájának nyitónapja.

A mérkőzés elején Fucsovicsnak négy bréklabdát kellett hárítania, de ezt követően lendületbe jött és dominált az első szettben. A második szettben már több hibát vétett, és bár tartotta a lépést riválisával, végül 4:6 arányban veszítette el ezt a játszmát. A harmadik szettben Lehecka agresszívabb játékkal brékelt, és Fucsovics sok hibát vétett, valamint kevés nyerő ütést mutatott be, így a cseh teniszező 6:3 arányban nyerte meg ezt a szakaszt.

A negyedik szettben Fucsovics már láthatóan nehezebben mozgott a pályán, sérülés hátráltatta játékát. A magyar teniszező dereka és csípője beállt, ami miatt nem tudta folytatni a mérkőzést. Fucsovics a közösségi oldalon kifejtette, hogy már két nappal a mérkőzés előtt érezte a problémát, és az első szett után teljesen beállt a dereka.

Fucsovics korábban, 2020-ban érte el legjobb eredményét a US Openen, amikor a harmadik fordulóig jutott. Idén azonban egyik Grand Slam tornán sem sikerült győztes mérkőzést játszania, mivel minden alkalommal sérülések hátráltatták. A játékos elmondása szerint nehéz feldolgozni ezt a helyzetet, és az idősödéssel együtt járnak a sérülések. Hozzátette, reméli hamarosan visszatérhet a pályára, és a közeljövőben leginkább challenger-tornákon próbálja visszanyerni jó formáját.

A US Open további magyar érdekeltségű mérkőzésein Marozsán Fábián és Bondár Anna is pályára lép. Marozsán ellenfele a selejtezőből érkező Hamad Medjedovics lesz, míg Bondár Anna az amerikai Bernarda Pera ellen meccsel. Fucsovics Márton esetében remélhető, hogy sérülése nem komoly, és nem lesz kihatással a következő tornákra.