Veszprémi kézisek rosszulléte a kupadöntő előtt

A Telekom Veszprém kézilabdacsapatának több tagja is rosszul lett a németországi kupadöntő előtt, infúziós kezelésre szorultak.

A vasárnapi So-Tech Cup döntő előtt öt játékos és három stábtag betegedett meg a veszprémi csapatnál, ami komoly nehézségeket okozhat a THW Kiel elleni mérkőzésen. A csapat szombaton a Füchse Berlin csapatát győzte le magabiztosan, de az egyik kapusuk és egy stábtag már a meccs alatt hányásos, hasmenéses problémákkal küzdött. A mentők ételmérgezésre vagy vírusos fertőzésre utaló tüneteket állapítottak meg, és a betegeket a bielefeldi kórházba szállították infúziós kezelésre.

A vizsgálatok és vérvételek után az érintettek éjszakára visszatérhettek a hotelbe, de az este folyamán további eseteket jelentettek, így reggelre nyolc beteg volt a csapatnál. Az érintett három stábtag és öt játékos állapota stabil és javulóban van, de a pontos diagnózis még nem ismert. A betegeket elkülönítették, és a szobáikat fertőtlenítették.

A csapat vezetőedzője, Xavier Pascual Fuertes, aki nemrég vette át a csapat irányítását, hangsúlyozta, hogy a csapatként való összetartás és a hiányzók helyettesítése kulcsfontosságú lesz a döntőben. A Veszprém nem lép vissza a döntőtől, és a csapat tagjai készek többet dolgozni a siker érdekében, még ha ez azt is jelenti, hogy néhány játékosnak akár 60 percet is kell játszania a mai mérkőzésen. A THW Kiel csapatában egy magyar játékos, Imre Bence is szerepel, aki a szombati elődöntőben kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A Veszprém vezetőedzője, Xavi Pascual kijelentette, hogy "Egy csapat vagyunk, minden téren egymást támogatjuk. Aki – legyen az stábtag vagy játékos – nem tudja elvégezni a munkáját, a többiek a helyükbe lépve segítik a csapatot. Ez ilyen egyszerű, semmi kifogás, többet kell dolgoznunk ma". Az öt játékos, akikre nem számíthat a vezetőedző: Mike Jensen, Mikita Vajlupau, Végh Bálint, Gasper Marguc és Ligetvári Patrik.