David Raya és a Liverpool hibátlan kezdése

A Premier League 2. fordulójában az Arsenal és a Liverpool is győzelmet aratott, előbbi David Raya bravúrjának, utóbbi pedig Szoboszlai Dominik jó teljesítményének köszönhetően.

Az Arsenal idegenben 2-0-ra legyőzte az Aston Villát, ahol Trossard és Partey voltak a gólszerzők. A mérkőzés legemlékezetesebb pillanata David Raya, az Arsenal kapusának védése volt, aki a földről felpattanva hárított Ollie Watkins fejesét. Raya a mérkőzésen több bravúrt is bemutatott, különösen az 54. percben, amikor az állás még 0-0 volt. Az Arsenal két forduló után 6 ponttal, 4-0-s gólkülönbséggel a harmadik helyen áll a bajnokságban.

A Liverpool hazai pályán 2-0-ra győzte le a Brentfordot, így két forduló után hibátlan a csapat teljesítménye. Szoboszlai Dominik kezdőként kapott lehetőséget és kulcsszerepet játszott a második gólban, amely egy általa indított támadásból született. A magyar válogatott csapatkapitánya a 30. percben sárga lapot is kapott egy lerántásért. A Liverpool négy rúgott és nulla kapott góllal áll a bajnokságban, és a következő mérkőzésük szeptember 1-jén lesz a Manchester United ellen, amely a Brighton elleni vereség után keresi a visszatérés lehetőségét.

A Premier League második fordulójának további eredményei között szerepel a Brighton győzelme a Manchester United ellen, a West Ham United sikere a Crystal Palace ellen, a Fulham győzelme a Leicester City ellen, a Manchester City nagyarányú győzelme az Ipswich Town ellen, a Nottingham győzelme a Southampton ellen, valamint a Tottenham kiütéses győzelme az Everton ellen.

A Liverpool FC – Brentford mérkőzésen a hazai csapat már a 13. percben megszerezte a vezetést Luis Díaz révén, majd a második félidőben Szalah állította be a végeredményt. A Liverpool így két forduló után hibátlan mérleggel áll, négy rúgott és nulla kapott góllal.

A forduló vasárnapi játéknapján a Bournemouth döntetlent játszott a Newcastle ellen, míg a Chelsea idegenben aratott győzelmet a Wolverhampton ellen.