Jannik Sinner kirúgta edzőjét és gyúróját a doppingbotrány után

A férfi teniszezők világranglistáját vezető Jannik Sinner menesztette edzőjét és gyúróját, miután kiderült, hogy márciusban két doppingtesztje is pozitív eredményt hozott.

Az olasz sztárjátékos az Indian Wellsben rendezett tornán adta azokat a mintákat, melyekben az anabolikus szteroidok közé tartozó klosztebol nyomaira bukkantak az ellenőrök. Sinner játékjogát nem függesztették fel, de a sportág tisztaságát felügyelő szervezet (ITIA) megfosztotta őt az amerikai tornán gyűjtött pénzdíjától és pontjaitól. Egy független bíróság megállapította, hogy a tiltott szer nem az ő hibájából került a szervezetébe.

A klosztebolt tartalmazó spray-t Sinner edzője, Umberto Ferrara adta a gyúró, Giacomo Naldinak, aki egy vágás kezelésére használta azt, majd ezt követően masszírozta Sinnert. Sinner a sajtótájékoztatóján elmondta, hogy edzőjének és gyúrójának óriási szerepe volt a karrierjében, de a történtek után már nem érez biztonságot, és friss levegőre van szüksége.

A teniszező hozzátette, hogy a hosszú hónapok alatt az a tudat tartotta benne a lelket, hogy ő nem tett semmi rosszat, és hangsúlyozta, hogy nem voltak kiskapuk számára, és nem kivételeztek vele. Sinner örül, hogy véget ért a vizsgálat, és megkönnyebbülés számára a döntés, mert hónapokig kellett az üggyel foglalkoznia. Azt is elmondta, hogy azért nem hozta nyilvánosságra korábban az ellene folyó vizsgálatot, mert voltak időpontok, amiket tiszteletben kellett tartania.

A doppingbotrány kapcsán felmerült, hogy nem minden teniszezőre ugyanazok a szabályok vonatkoznak, és voltak, akik a sportági szövetség és az ITIA kezelését kritizálták, azzal vádolva meg őket, hogy kivételeztek a világranglista vezetőjével és soron kívül folytatták le az eljárását, amíg más játékosoknak sokkal többet, akár éveket kell várniuk hasonló ügyükkel.

Sinner a US Open előtt kirúgta gyúróját, Giacomo Naldit és erőnléti edzőjét, Umberto Ferrarát, mivel hibáik miatt már nem bízott meg bennük. Az olasz játékos első kiemeltként kedden az amerikai Mackenzie McDonald ellen lép pályára a tornán.