Gulyás Michelle rendőr főhadnaggyá előléptetése

Hadnagyból főhadnaggyá léptették elő Gulyás Michelle-t, a párizsi olimpián aranyérmet szerzett öttusázót, aki a sport mellett hivatásos rendőrként is dolgozik.

Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője, Balogh János országos rendőrfőkapitány a rendőrség bűnmegelőzési tevékenységét támogató munkája, valamint a Párizsban rendezett XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok női öttusa versenyszámában világrekorddal megszerzett első helyezése elismeréséül soron kívül előléptette Gulyás Michelle r. hadnagyot.

A 23 éves sportoló a napokban állami kitüntetést is kapott, miután Pintér Sándor belügyminiszter a párizsi játékokon nyújtott kimagasló sportolói tevékenysége és a köz szolgálatáért érdemjel arany fokozatát adományozta neki. Gulyás Michelle a magyar sport 190. aranyérmét nyerte meg, és az egyik legkülönlegesebbet, mivel az az öttusa ezzel a versennyel megszűnt.

Gulyás Michelle a párizsi olimpia zárónapján, a döntő napot a második helyről indítva nyerte meg az öttusázók versenyét, világrekordot jelentő 1461 pontot gyűjtve. Az olimpián való részvétele azonban csak az utolsó pillanatban vált biztossá, miután a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) elnöksége hosszas kvalifikációs versenysorozat után neki és Guzi Blankának szavazott bizalmat. A MÖSZ elnöksége ezzel felülbírálta Martinek János szakember javaslatát, aki Erdős Ritát javasolta, aki a szabályzat szerint előnyben részesített lett volna, de végül Gulyás Michelle utazhatott a játékokra. A válogatási döntésben kulcsszerepet játszott, hogy Simicskó István lemondása után Balogh Gábor, egykori öttusázó vette át az öttusaszövetség elnöki posztját, és ő döntött Gulyás Michelle javára, még úgy is, hogy az idei világbajnokságon lovaglásban lenullázta magát, miközben hazai vetélytársai vébé dobogósok lettek.

Gulyás Michelle a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen diplomázott, és bár osztálytársai ma már jellemzően nyomozók, vizsgálók, felderítők, ő inkább a sportpályafutására összpontosított. A Telexnek nyilatkozva elmondta, hogy később szeretne a rendőrségnél elhelyezkedni, főleg a kiberbiztonság és a határokon átnyúló bűncselekmények felderítése érdekli, de az olimpiai arany egyelőre felborította az életét.