Cristiano Ronaldo rekordot döntött YouTube-on

Cristiano Ronaldo, a világhírű labdarúgó, aki több mint 900 millió követővel büszkélkedhet a közösségi médiában, elindította saját YouTube csatornáját "UR · Cristiano" néven. A csatorna indítása után 90 percen belül meghaladta az 1 millió feliratkozót, ezzel rekordot állítva fel. Négy óra elteltével elérte az 5 millió, majd körülbelül 20 óra alatt a 16 millió feliratkozót is. Ronaldo célja, hogy a rajongóknak korábban soha nem látott betekintést nyújtson az életébe a futballon túl, olyan témákban, mint a család, wellness, táplálkozás, felkészülés, regenerálódás, oktatás és üzleti tevékenység. A platform kiemeli a YouTube növekvő jelentőségét az atléták és hírességek számára, hogy közvetlenül kapcsolatba léphessenek a rajongóikkal.

A "UR Cristiano" hivatalos YouTube csatorna elindítása óta rekordszámú, 10 millió feliratkozót szerzett 12 óra alatt, ezzel megdöntve a korábbi rekordot, amit MrBeast tartott, aki 132 nap alatt érte el ugyanezt a mérföldkövet. A csatornán 19 videó található angol és portugál nyelven, amelyekben Ronaldo fia és felesége is feltűnik. A csatorna feliratkozóinak száma a cikk írásakor majdnem elérte a 18 milliót. Ronaldo továbbá történelmet írt 2023 augusztusában, amikor ő lett az első személy, aki elérte a 600 millió követőt az Instagramon.

Ronaldo egy YouTube-díjat is kapott, amiért elérte az 1 millió feliratkozót a "UR · Cristiano" csatornáján. Később túllépte a 10 millió feliratkozót is, ezzel új rekordot állítva fel. A díjat, egy keretezett arany lejátszási gombot, gyermekeinek adta. A csatorna jelenleg a 19 millió feliratkozóhoz közelít.

Szerdán regisztrált a Youtube-ra, és rögtön két rekordot is megdöntött: az ő csatornája érte el először leghamarabb az egy millió feliratkozót, majd aztán a húsz millió feliratkozót. Az előbbit kilencven perc, az utóbbit huszonnégy óra alatt hozta össze. A cikk írásának pillanatában több mint huszonkét millióan követik az oldalát. A legutóbbi videója még arról szól, hogyan mutatja meg a gyerekeinek az egymillió feliratkozóért járó arany Youtube-logót. A legtöbb feliratkozója Youtube-on Mr. Beastnek van, Ronaldónak még kicsit tepernie kell, hogy elérje az influenszer 331 millió követőtáborát. A focistának amúgy a huszonkét millió követő az szinte kispálya: Facebookon 170 millió, X-en 112 millió, Instagramon pedig 636 millió követője van.