Gera Zoltán távozik a Vasas kispadjáról

Véget ért Gera Zoltán vezetőedzői szerepvállalása a Vasas FC-nél, a Tatabányától elszenvedett vereség után közös megegyezéssel szerződést bontottak vele és segítőjével, Csizmadia Csabával.

A magyar másodosztályú labdarúgó-bajnokságban, a Merkantil Bank Ligában szereplő Vasas FC-nél történt változásokról először a Nemzeti Sport számolt be, majd több forrásból is megerősítést nyert, hogy Gera Zoltán távozik a csapat éléről. A 97-szeres válogatott szakember 2024 februárjában vette át az angyalföldi együttes irányítását, azonban a célként kitűzött élvonalba való visszajutás nem valósult meg. Gera összesen 18 tétmérkőzésen – 16 bajnokin és 2 Magyar Kupa-találkozón – állt a csapat élén, melyek során 10 győzelmet, 4 döntetlent és 4 vereséget könyvelhetett el. Bár a Vasas sokáig feljutó helyen állt, végül csak harmadik lett a 2023/24-es szezonban, így nem tudott visszajutni az NB I-be, ahonnan az előző szezonban esett ki.

Az új szezon első négy fordulójában a Vasas két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel kezdett, jelenleg a negyedik helyen áll a bajnokságban. A Tatabánya elleni hazai pályán elszenvedett 1-0-s vereség után Gera nyilatkozatában már utalt a lehetséges edzőváltásra.

A Vasas sportigazgatója, Nagy Miklós elmondta, hogy a távozó szakemberek helyét ideiglenesen László András veszi át, aki az NB III-as csapat edzőjeként érkezik. László már a ma délutáni edzést is megtartotta az első csapatnak, és ő irányítja a csapatot az új vezetőedző kinevezéséig.

A klub hivatalos közleményében köszönetet mondott Gera Zoltánnak és Csizmadia Csabának a Vasasért végzett munkájukért, és további sikeres edzői pályafutást kívánt nekik. A Vasas négy év alatt a hetedik vezetőedzőjét fogyasztotta el, a német Michael Oenning 2018-as távozása óta nem volt olyan szakember, aki egy szezonnál többet töltött volna a csapatnál.