Liverpool győzelmet aratott az Ipswich Town felett

A Liverpool 2-0-ra győzött az Ipswich Town ellen a 2024-2025-ös Premier League szezon első mérkőzésén. Mohamed Salah volt a győzelem kulcsfigurája, aki előkészítette Diogo Jota gólját, majd maga is betalált. A találkozó egyben Arne Slot, a Liverpool új edzőjének debütálása is volt.

Az Ipswich az első félidőben még tartotta magát, de a második félidőben már nem tudták tartani a lépést a Liverpool tempójával. A Liverpool következő ellenfele a Brentford lesz, míg az Ipswich a Manchester Cityvel mérkőzik meg. Egy másik mérkőzésen a Manchester United 1-0-ra legyőzte a Fulhamet, Joshua Zirkzee góljával.

Szoboszlai Dominik is fontos szerepet játszott a győzelemben, hiszen közvetve gólpasszt adott a második találattal, és a magyar válogatott csapatkapitányaként végig a pályán volt, a hosszabbítással együtt 98 percet robotolva. Szoboszlai a Real Betis elleni meccsen is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Salah góljával a liga nyitófordulójának gólkirálya lett kilenc találattal.

A Premier League nyitófordulójának további mérkőzései között szerepel a Chelsea és a Manchester City összecsapása is. A Liverpool és az Ipswich mérkőzése azonban már lezajlott, ahol a Liverpool bizonyította, hogy erős kezdéssel és új edzővel a soraiban készen áll a szezon kihívásaira.

Szoboszlai remek teljesítményét a brit sajtó kiváló osztályzatokkal díjazta. A Sofascore.com 7,8-as, a Skysports.com 7-es, a Thisisanfield.com 8-as, a Liverpoolecho.co.uk 7-es, a 90min.com 8-as, a Fotmob.com 7,5-ös, a Goal.com 7-es, a Givemesport.com 6-os, míg a Liverpool.com 7-es értékelést adott neki. Az értékelések alapján Szoboszlai az első félidőben nehezebben találta a helyét, de a második félidőben kimagaslóan játszott, és fontos szerepet töltött be a csapatban.