Kórházi klímák és higiéniai hiányosságok miatt feljelentés

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke feljelentést tett a kórházi klímaberendezések karbantartásának és higiéniai szabályoknak való megfelelés elmulasztása miatt, amely szerinte életeket követelhetett a kormányzati gondatlanság következtében.

Magyar Péter szerint a kormányzati szervek és az egészségügyi intézmények vezetői nem gondoskodtak a kórházi klímaberendezések fertőtlenítéséről, karbantartásáról és javításáról, valamint az alapvető higiéniai szabályok betartásáról és a fertőtlenítőszerek, valamint szappanok kórházi fürdőszobákban való biztosításáról. A Közbeszerzési, Ellátási Főigazgatóság belső levelezésében elismerte, hogy több kórházban elmaradt a klímaberendezések kötelező fertőtlenítése.

A Tisza Párt elnöke azt állítja, hogy a kormány már évek óta tudott a klímaberendezések felújításának szükségességéről. Magyar Péter és Kulja András EP-képviselő kórházakat látogattak, ahol problémákat tapasztaltak, és Magyar Péter kritizálta a helyszíneken mért hőmérsékleti viszonyokat. A Tisza Párt elnöke felszólította Orbán Viktort, hogy szakítsa meg nyaralását és rendkívüli kormányülést hívjon össze az egészségügyi válság kezelése érdekében.

A párt haladéktalan vizsgálatot követel a kormányzati és egészségügyi mulasztások ügyében, és követeli a felelősök azonosítását, valamint az intézkedéseket a helyzet megoldására. Az egészségügyi államtitkár szerint Magyar Péter clickbait politizál, és a kormány megfelelő forrásokat biztosít az egészségügy számára. Magyar Péter Facebook-bejegyzésében foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt tesz feljelentést a kormányzati szervek és egészségügyi intézmények vezetői ellen.