Felcsút a Konferencia-ligában: a Fiorentina lesz az ellenfél

Egy drámai mérkőzésen, a 94. percben szerzett szabadrúgásgóllal jutott tovább a Puskás Akadémia a Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójából, ahol a Fiorentina vár rájuk a következő körben.

A Puskás Akadémia a jereváni odavágón szerzett 1-0-s győzelem után, kedvező helyzetből várhatta a visszavágót a Pancho Arénában. A felcsúti csapat Nagy Zsolt 11. percben szerzett góljával kezdte jól a találkozót, de az örmény Ararat-Armenia csapata a félidő végére fordított, így 2-1-re vezetett a szünetben.

A második félidőben ismét Nagy Zsolt volt eredményes, ezzel egyenlített a Puskás Akadémia. A mérkőzés fordulópontja egy kiállítás volt, amikor az örmények egyik játékosa, Nondi Szolnoki Roland egy mezrántást követően piros lapot kapott. A Puskás Akadémia Puljić fejes gólját les miatt érvénytelenítették, így maradt az izgalmas 2-2-es állás.

Az örmény csapat tíz emberrel is megszerezte a vezetést, de a Puskás Akadémia nem adta fel. A 94. percben csereként beállt Favorov tökéletes szabadrúgásgóllal 3-3-ra alakította az eredményt, így a felcsútiak 4-3-as összesítéssel jutottak tovább.

A Puskás Akadémia következő ellenfele az olasz Fiorentina lesz, amely az előző két szezonban döntőig menetelt a sorozatban. A felcsútiaknak így lehetőségük nyílik történetük első főtáblás szereplésére, amennyiben sikerül kiejteniük az olasz csapatot.

A Konferencia-liga selejtezőjének negyedik fordulójában a Paks is érdekelt lesz, akik a cseh Mladá Boleslav ellen lépnek pályára. A cseh csapat a harmadik fordulóban az izraeli Hapoel Beer-Sevát búcsúztatta, és a Paksnak is csak egy párharc választja el a főtáblától, miután 5-2-es összesítéssel jutottak tovább a montenegrói Mornar ellen.