Új szövetségi kapitányokat keres a Magyar Birkózó Szövetség

A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) pályázatot ír ki a szövetségi kapitányi posztokra a következő olimpiai ciklusra, miután a párizsi olimpián a birkózók nem érték el a kitűzött célokat.

Az MBSZ elnöksége a csütörtöki ülésén értékelte a párizsi olimpiai szereplést, ahol a magyar birkózók nem tudtak érmet szerezni. Az ötfős csapat tagjai közül Losonczi Dávid (kötöttfogás 87 kg) és Muszukajev Iszmail (szabadfogás 65 kg) az ötödik, Lévai Zoltán (kötöttfogás 77 kg) és Ligeti Dániel (szabadfogás 125 kg) a hetedik, Nagy Bernadett (76 kg) pedig a 13. helyen végzett.

A szövetség hivatalos célkitűzése egy érem és egy pontszerző helyezés volt, azonban csak az utóbbi valósult meg. Emiatt az elnökség nem értékelhette sikeresnek a csapat teljesítményét.

A jelenlegi szakágvezetők, Módos Péter (kötöttfogás), Bánkuti Zsolt (szabadfogás) és Makszim Molonov (női birkózás) a szerződésük idény végén lejáró idejét még kitöltik, mivel ősszel fontos versenyek várnak a csapatra, többek között a nem olimpiai súlycsoportok világbajnoksága és az U23-as világbajnokság. A következő ciklusra azonban új kapitányok kinevezésére kerül sor, lehetőséget adva azoknak a szakembereknek, akik hozzá tudnak járulni a magyar birkózás sikereihez.

Az MBSZ elnöke, Németh Szilárd, aki 2015 óta tölti be ezt a pozíciót, márciusban ellenszavazat nélkül került újraválasztásra. Az olimpiai szereplést követően rendkívüli ülésen értékelték az elért eredményeket, ahol Németh mellett Bacsa Péter ügyvezető alelnök, Bácsi Péter szakmai igazgató, valamint a szakágvezetők is részt vettek. A november 16-án kezdődő ciklusra kiírt új pályázatokkal a szövetség frissítést és új lendületet kíván vinni a magyar birkózásba.