Leisztinger Tamás az új tulajdonosa a Budapest Honvéd FC-nek

Az Arago Sport Kft., melyet Leisztinger Tamás üzletember birtokol, megvásárolta a Budapest Honvéd FC-t a korábbi tulajdonostól, a Reditus Equity Zrt-től. A klub hosszú távú jövőjének és eredményességének biztosítása a tranzakció célja.

Leisztinger Tamás, aki korábban a Diósgyőri VTK tulajdonosa volt, és jelenleg a szlovák élvonalban szereplő FK Kosice csapatának is érdekeltségei közé tartozik, most a kispesti Honvéd FC új tulajdonosává vált. Az Arago Sport Kft. négy évvel ezelőtti kiszállása után a Diósgyőrből, most a nagymúltú, de jelenleg az NB II-ben szereplő csapatot vette meg.

A Honvéd FC, mely 14-szeres magyar bajnok, az utóbbi időben anyagi gondokkal küzdött, és 2023-ban kiesett az NB I-ből. A klub jelentős tőkepótlásra szorul, hiszen az elmúlt két évben több mint hárommilliárd forintos veszteséget termelt, amely veszélyezteti a jogszabályoknak való megfelelést.

Leisztinger, akit a „baloldal vörösbárójaként” is emlegetnek, kormányoktól függetlenül sikeres vállalkozóként ismert. A Honvéd FC új tulajdonosa olyan ügyekben vállal szerepet, amelyek számára fontosak, és ezek között kiemelt helyet foglal el a magyar labdarúgás fejlődése.

A klub szurkolói régóta elégedetlenek voltak a csapat helyzetével, és tavasszal tüntetést is szerveztek a Bozsik-stadion mellé. A tulajdonosváltásról már hónapok óta zajlottak a tárgyalások. A Honvéd közleménye szerint a mostani tranzakcióval a klub hosszútávú jövője és eredményessége lesz biztosítva, és a következő években is betöltheti azt a szerepet, amivel az elmúlt évtizedekben hozzájárult a magyar labdarúgás fejlődéséhez és sikereihez.

Alig néhány órával a tulajdonosváltás bejelentése után az is kiderült, hogy a csapat eddigi vezetőedzője, Csertői Aurél távozik az együttestől, a hivatalos bejelentés szerint közös megegyezéssel. Csertői tavaly novemberben került a másodosztályban a várakozásoknál gyengébben szereplő Honvéd élére, a csapat akkor a 13. helyen állt az NB II-ben, végül a 9. helyen zártak. A tavalyi szezon végén bejelentették, hogy az új idénynek is az ő vezényletével vág neki a csapat, most azonban három meccs után – egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség – mégis távozik a klubtól. A klub közleményében arról írt, hogy az új vezetőedző személyéről később nyújtanak tájékoztatást.