Tragédia a Balatonnál: Egy férfi életét áldozta barátnője megmentéséért

Egy fiatal férfi fulladt a Balatonba, miközben a barátnőjét mentette ki a vízből. A balatonlellei Napfény strandon történt eset során a 26 éves hegyszentmártoni férfi önfeláldozóan cselekedett, de sajnos ő maga már nem tudott visszatérni a partra.

A tragikus esemény július 27-én, szombaton este 19 órakor történt, de csak most került nyilvánosságra, amikor egy szemtanú beszámolt róla a sonline.hu portálnak. A férfi a barátnőjét sikeresen kimentette a vízből, azonban ezután ő maga merült el, és nem bukkant fel többé.

A helyszínen jelen lévők körülbelül 45 percen keresztül próbálták újraéleszteni, de minden erőfeszítés ellenére nem sikerült megmenteni az életét. A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata megerősítette az esetet, és tájékoztatása szerint a Balatoni Vízirendészeti Rendőr-főkapitányság közigazgatási eljárást indított a vízbe fulladás miatt.

A szemtanú, Bálint szerint a férfi hősiessége kiemelkedő, hiszen életét áldozta barátnője megmentéséért. A tragédia körülményei és a férfi pontos halálának oka még vizsgálat alatt állnak.