Rekordösszegű bírság egy gyorshajtóért Pilisen

Pilisen egy sofőr a megengedett sebességet messze meghaladva, 130 km/h-val száguldott, amiért a rendőrség 390 ezer forint bírságot szabott ki rá.

A Pest megyei Pilisen a rendőrök a napokban egy rendkívül gyorsan hajtó autóst értek tetten. A megengedett 50 km/h sebesség helyett a sofőr 130 km/h-val száguldott, ezért 8 büntetőpontot és 390 ezer forintos bírságot kapott. A Pest vármegyei rendőrség a közösségi oldalán is beszámolt az esetről, hangsúlyozva, hogy a sebességtúllépés az egyik legfőbb baleseti ok, és hogy a biztonságos közlekedésért a legtöbbet az egyének tehetnek meg, a szabályok betartásával.

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy a sebességtúllépés az egyik leggyakoribb baleseti ok. Ezzel kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy az idei év első felében a gyorshajtások miatt kiszabott bírságok összege rekordszintet ért el, napi szinten mintegy 110 millió forintot fizettek be a gyorshajtók az államkasszába. A rendőrség kiemeli, hogy a biztonságos közlekedésért és a balesetek elkerüléséért a legtöbbet mi magunk, tehetünk, és hogy a szabály az szabály, amit mindenki köteles betartani.