Útlezárások és torlódások az autópályákon

A hétvégi útépítési munkálatok, balesetek és egy népszerű fesztivál miatt számos autópályán és autóúton torlódásokra és terelésekre kell számítani. Az M0-s, M1-es, M5-ös, M6-os, M7-es, M9-es autópályákon és több főúton is akadályok nehezítik a közlekedést.

Az M0-s autóúton, a déli szektorban, az Annahegyi pihenőnél egy autószállító tréler szalagkorlátnak ütközött, és a rakománya az ellenkező irányba vezető oldalra borult. A 6-os kilométernél az M1-es autópálya felé a forgalom egy sávon halad, az ellenkező oldalon a belső sávot zárták le, a torlódás mindkét oldalon több mint 3 km-es. Az M7-es autópályán Martonvásár mellett, a Letenye felé vezető oldalon történt baleset miatt 5 kilométeres torlódás alakult ki, a 30-as kilométernél a résztvevő járművek már nem akadályozzák a forgalmat, de a torlódás továbbra is fennáll.

Az M5-ös autópályán Inárcs és Ócsa között aszfaltoznak, a forgalom a belső sávon és az ellenkező oldal belső sávján halad, Röszke irányába pedig a külső és a leálló sáv járható. Az M5-ös autópályán, Röszke felé, Inárcs térségében egy műszaki hibás kocsi miatt a 31-es kilométernél sávlezárásra kell számítani, és a forgalom közel 10 kilométeren az M0-s autóút csomópontjáig torlódik. Az M6-os autópályán Ráckeresztúr és Besnyő között szintén aszfaltoznak, itt mindkét oldalon egy sávon halad a forgalom. Az M7-es autópályán több helyszínen is terelések vannak érvényben, például Balatonkeresztúr térségében és Sávoly térségében, ahol a Letenye felé vezető oldalt lezárták, és a forgalmat a főváros felé vezető oldalra terelik át.

Az M1-es autópályán Mosonmagyaróvár térségében, a Budapest felé vezető úton történt baleset, mely miatt a 154-es kilométernél egy sávon haladnak az autók, és a gépjárművek már 5 kilométeres sorban várakoznak. Az M1-es autópályán, Budapest felé, Tatabánya térségében aszfaltozás miatt van sávlezárás, a 66-os km-től a 85-ös km-nél lévő Komárom/Kisbér csomópontig lassul, szakaszosan torlódik a forgalom. Az M9-es autóúton, Szekszárd közelében két autó ütközött, a 3-as kilométernél félpályás a forgalom.

Miskolc és Szikszó között a 3-as főút 195-ös kilométerkövénél egy kamion műszaki meghibásodása miatt csaknem félpályás a forgalom. A 71-es főúton, Balatonfüred és Tihany között két személygépkocsi ütközött össze, itt is félpályás a forgalom. A 510-es főúton, Dunaharaszti belterületén, egy személygépkocsi és egy motoros ütközése miatt a 18-as kilométernél félpályás a forgalom.

A Balaton-felvidéken zajló „Művészetek völgye” fesztivál miatt a 77-es főúton, Kapolcs és Vigántpetend átkelési szakaszán erős gyalogos és járműforgalomra lehet számítani a hétvégéig. A rendezvény ideje alatt a 7,5 tonna össztömeg feletti teherautókat a Pula-Halimba-Zalahaláp-Tapolca útvonalra terelik.

A közlekedőknek érdemes figyelemmel kísérniük az aktuális útinformációkat, és szükség esetén alternatív útvonalakat választaniuk. Az Útinform folyamatosan frissíti az információkat a közlekedési helyzetről, míg a határokkal és határátlépéssel kapcsolatos információkat a rendőrség oldalán találhatják meg.