Notórius tolvaj lopott osztálypénzt, fegyházat kérnek rá

Egy többszörösen büntetett férfi 2024. február 7-én délután bement egy Baja környéki nagyközség általános iskolájába, ahol egy alsó tagozatos osztályteremből közel 180 ezer forintot tulajdonított el.

A férfi a nyitott kapun át hatolt be az intézménybe, majd felment az első emeletre, ahol egy lánccal és lakattal lezárt szekrényt feltörve vette ki a kisdiákoktól újságra és könyvre beszedett pénzt tartalmazó fadobozt. Az ügyészség vádat emelt a férfi ellen, aki aznap nem csak az iskolában, hanem a helyi közösségi ház egyik irodájában is próbált lopni. Ott egy alkalmazott táskájából vette ki a pénztárcát, de tetten érték és visszaadta a jogtalanul megszerzett tárgyat.

Néhány hónappal korábban a férfi egy bajai varroda irodájából is lopott, ahol 450 ezer forint készpénzt, bankkártyákat és személyes okmányokat tulajdonított el. A többszörös visszaesőnek számító férfi ellen többrendbeli lopás bűntettével emeltek vádat, és az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. A vádlott jelenleg letartóztatásban van, és ügyében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.