Orbán Viktor és Marcel Ciolacu informális találkozója

Informális keretek között találkozott egymással Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor és Románia kormányfője, Marcel Ciolacu, mielőtt Orbán Tusnádfürdőre utazik.

Az informális megbeszélés hasonló volt a tavalyihoz, hiszen mindkét évben ilyenkor, ilyen keretek között beszélt egymással a két vezető. A találkozón részt vett Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke, és Sorin Grindeanu közlekedési miniszter is.

A magyar kormányfő és Marcel Ciolacu tavaly is ilyen keretek között egyeztetett egymással, Orbán Viktor Bukarestből indul Tusnádfürdőre. A Maszol és sajtóértesülések szerint a két miniszterelnök Bukarestben egyeztetett.

Idén is a tusnádfürdői szabadegyetem ad otthont a Fidesz politikai és közéleti beszélgetéseinek és előadásainak, ahol több magyar és román politikus is jelen lesz. Orbán Viktor mellett előadást tart Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az előbb említett Kelemen Hunor, valamint a kormány több tagja is.

Tusványos megnyitotta kapuit, és az első panelbeszélgetést a rendezvény alapítói tartották "Háború és béke" címmel, ahol a geopolitikai viszonyok változását és annak Magyarországra gyakorolt hatását elemezték.

A mostani egyeztetésnek különös jelentőséget ad, hogy jelenleg Magyarország tölti be az Európai Unió soros elnökségét.

: Maszol : HVG : Sahtóértesülések